Opmerkelijke Zaken, week 3 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 3 – 2021 gaat het over Banjo Boy, een mechanische zangvogel, David Bowie in protest en de stropdas met ingebouwd mondkapje. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Alles over de metro en ondergrondse handig verzameld op Metrobits.

Al twee jaar voordat de coronacrisis uitbrak kreeg Ajikie Majimaoctrooi verleend op een bijzondere uitvinding. Hoe voor kom je dat je lippenstift blijft plakken aan je mondkapje. Via Improbable Research.

Vegatariërs moeten even wegkijken. Vleeseters kunnen op Vladimirkrym.livejournal terecht voor een uitgebreide catalogus van worsten uit de Sovjet Unie. Via Present and Correct.

worst

Gaan stellen met dochters sneller scheiden, dan stellen met alleen zonen. Een onderzoek dat gebruik maken van data over scheidingen uit Nederland en de V.S. laat zien dat de scheidingskans bij stellen met alleen dochters inderdaad hoger is, maar alleen als die dochters tussen de 13 en 18 jaar oud zijn. Lees er meer over op Oxford Academic. En de resultaten van dit onderzoek lijken te kloppen. Tammy Wynette had vier dochters, was kampioen scheiden en zong er zelfs een liedje over: D-I-V-O-R-C-E.

Fietsenrek bij de tandarts. Via Just a Car Guy.

Banjo Boy van Jan & Kjeld is een echte meezinger. Country op zijn Duits uit Denemarken (via Tacky Racoons).

Sing ein Lied, sing ein Lied, little Banjo Boy,
Banjo Boy, Banjo Boy
Die Musik, die Musik, little Banjo Boy,
Banjo Boy ist unser Glück.

Waarom vliegen spreeuwen in zwermen? Omdat het voor een roofvogel een stuk moeilijker is een spreeuw te grijpen in zo’n verwarrende zwerm.

Video van een 17-jaar oude David Bowie die het recht op het dragen van lang haar verdedigt.

Dit garen lijkt een stuk sterker door de verpakking. Via Toxel

garen

Horlogemaker Pierre Jaquet-Droz uit Zwitserland die de eerste mechanische zangvogel heeft ontwikkeld. Onderstaande zangvogel maakt is een variant op zijn uitvinding en is gemaakt door Blaise Bontems in Parijs rond 1890.

Frida’s Watch via alessiofdesign

Handig deze Vattinn’. Het is een mondkapje en stropdas ineen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *