Opmerkelijke Zaken, week 29 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 29 – 2023 gaat het over jazz kissas, de Autocado, mayonaise verpakkingen en gekke ijsjes. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Mooie spelletjes vind je op Playables.

Popping Tins is een nieuwsbrief over vis in blik.

Waar spreekt men dezelfde taal? Check het op de Language World Map.

Ooit gehoord van de Autocado? Dit is een machine voor de verwerking van avocado’s. De Autocado snijdt, ontpit en schilt de avocado waarna ze met de hand worden gepureerd om er guacamole van te maken.

De collectie van eenpersoons sauzen verpakkingen. Mayonaise, ketchup, pittige suzen, mosterd en nog wat andere zaken vind je op The Condiment Packet Gallery

Voor gekke ijsjes moet je naar Londen. Daar vind je de popup winkel The Ice Cream Project. Hier kun je terecht voor Heinz Tomato Ketchup ijs, Kikkoman Soy Sauce ijs, een ijsje Birds Eye Chunky Pickle, Maldon Salt ijs of een ijsje KP Original Salted Peanuts. De winkel is open tot 27 augustus.

Jazz kissas zijn cafés in Japan waar je naar jazz gaat luisteren. De muziek wordt meestal afgespeeld op platen en niet live. Eigenlijk een soort luistercafés dus. Het is niks moderns. De jazz kissas bestaan al meer dan 100 jaar in Japan. Bekijk hieronder een video over de Chokuritsu Enjin, Jazz bar van Masaya Ishizaki.

In 2024 kun je meevaren op Royal Caribbean’s Icon of the Seas. Op deze cuiseboot kunnen maar liefst 5610 passagiers meevaren. verder is er ruimte voor 2,350 medewerkers. telt het 20 dekken, 7 zwembaden en 6 waterglijbanen. Verder heeft het hoogste waterval, de hoogste waterglijbaan, het grootste waterpark en het eerste hangende overloopzwembad op een schip. Het wordt volgens het bedrijf Royal Caribbean het meest duurzame cruiseschip. Zou dit echt zo zijn, of is het gewoon greenwashing…?