Opmerkelijke Zaken, week 29 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 29 – 2021 gaat het over een lichtschakelaar, een broodrooster, ransomware en hot dogs in de muziek. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Beveiligingsexpert Jack Cable is het brein achter de site Ransomwhe.re. Hierop vind je een overzicht van de betalingen die zijn gedaan bij ransomware. Daarbij betalen bedrijven hackers, die alle bedrijfsgegevens versleuteld hadden, geld om die data terug te decrypteren.

Onze straatnamen zeggen veel over man-vrouw verhoudingen in ons land. Bekijk de straatnamen van Assen maar eens. Assen telt 950 straatnamen, waarvan 200 naar een persoon verwijzen. En over het algemeen wordt er verwezen naar een man. In Groningen is het niet veel anders. Tijd voor meer vrouw op straat!

straatnaam
Mies Bouwmanboulevard. Bron afbeelding: Wikipedia

Ombouw voor de lichtschakelaar.

Sommige mensen niet hoe een broodrooster werkt. Op de video is zo’n gezinnetje vastgelegd, dat nog nooit met zon ding heeft gewerkt. Maar uiteindelijk lukt het!

Diverse muzikale stijlen uitgelegd aan de hand van Mona Lisa.

De wereld is is een extreem hoge golf uit de zee die het land aan de kust onverwacht overspoelt. Een tsunami wordt meestal veroorzaakt door een zeebeving, of doordat een deel van een berg afbreekt. Het woord is een Japanse samenstelling van tsu (‘haven’) en nami (‘golf’). Tsunami’s komen al sinds mensenheugenis voor. Een superhoge tsunami was bij Lituya Bay, Alaska in de V.S. Deze was 520 meter hoog en vond plaats in 1958. Check het op de Tsunami Height Comparison

Vandaag 21 juli, is het National Hot Dog Day in de Verenigde Staten. Een hot dog is niet alleen een heerlijke snack. Het is ook onderwerp van liedjes in diverse soulsongs. Op Soul Music Songs is er een groot aantal verzameld.

hot dog

Timelapse video van een paardenbloem. Het begint bij het zaadje en eindigt bij de uitgebloeide bloemen die veranderen in donzige witte pluisjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *