gebroken porselein

Opmerkelijke Zaken, week 29 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 29 – 2020 gaat het over The Fresh Prince of Bel-Air als Iers publied, beslagen brillenglazen en gebroken porselein.

Opmerkelijke Zaken

Cool people with cool avatars

Gek weetje over pinguïns…ze kunnen hun poep wel zo’n meter wegschieten.

Het Slow Motion Orchestra laat zien hoe muziekinstrumenten geluid produceren. En wat gebeurt er als ze worden bespeeld? Het Toronto Symphony Orchestra heeft muziekinstrumenten in slow motion gefilmd zodat je heel goed kunt zien wat er gebeurt als je een riedeltje speelt. Bekijk hieronder twee filmpjes.

Een mondkapje en een bril gaan vaak niet goed samen. Het zorgt voor beslagen brillenglazen. Toch is er een aantal manier om te zorgen dat je brillenglazen niet beslaan.

Wat doe je als mensen geen mondkapje dragen? Gewoon een mondkapje op het gezicht katapulteren!

Een paardenrace zonder paarden ziet er heel vreemd uit.

De Ecocapsule is een futuristisch ogend mini-huis. Het is volledig off-grid, en zelfvoorzienend en draait op zonne- en windenergie. Je kunt het gebruiken als vakantiehuisje, mobiel kantoor, onderzoeksstation of wat je maar wilt. Lees er meer over op Business Insider en bekijk onderstaande video.

Dit gebroken porselein staat symbool voor imperfectie. Kunstenaar Glen Taylor repareert deze imperfecties met prikkeldraad, touw, een oude krant of ander materiaal.

gebroken porselein

Bekijk hieronder de reclame van een bank: Smoooth payments.

De Indiase fotograaf Ravi Hongal is zo gek van camera’s dat hij niet alleen zijn drie zonen naar beroemde cameramerken heeft genoemd namelijk Nikon, Canon en Epson maar ook een huis heeft gebouwd in de vorm van een camera.

La Télévision, œil de demain is een korte Franse film uit 1947. De fim gaat over de toekomst en laat zien hoe wij met elkaar communiceren. Namelijk met mini televisies. tegenwoordig zouden wij dat smartphones noemen.

De titelsong van The Fresh Prince of Bel-Air ging als volgt

Now, this is a story all about how
My life got flipped-turned upside down
And I’d like to take a minute
Just sit right there
I’ll tell you how I became the prince of a town called Bel Air

Stefan Murphy maakte er een Iers publied van. Luister zelf maar.

Pub Songs Of Ireland: The Fresh Prince Of Bel-Air

Geplaatst door Stefan Murphy op Woensdag 1 juli 2020