Piet Mondriaan

Opmerkelijke Zaken, week 29 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 29 – 2019 gaat het over mollenpoten, Piet Mondriaan. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 29 – 2019

Trek in thee, maar is de thee nog te het om te drinken? Gebruik dan dit porseleinen theekopje met ventilator van ontwerper Dominic Wilcox.

theekopje met ventilator
Afbeelding via Toxel.

Merlin Murray maakt handgetekende papieren animaties. Trek aan de oren en er komen tranen uit zijn ogen of er komt een vis uit zijn bek van de hond. Hieronder zie je drie voorbeelden, afkomstig van Instagram.

Hoe verwijder je de kern van een ijsbergsla in enkele seconden? Het antwoord zie je op het filmpje hieronder.

Vroeger werden aan mollenpoten speciale krachten toebedeelt. Een mollenpoot werd als amulet om de hals gedragen omdat zo’n poot geluk bracht. Vaak werden zo’n amulet bij een kind omgehangen. Het zou namelijk het doorbreken van de tandjes versnellen. Men ziet daar het verband tussen de gravende voorpoten van de mol en het doorbreken van tanden. Op het The Museum of Ridiculously Interesting Things lees je er meer over.

mollenpoten
Mollenpoten brengen geluk! Afbeelding via: [CC BY 4.0], via Wikimedia Commons

Over de hele wereld wordt koffie gedronken. ’s Morgens een bakkie om wakker te worden of lekker met opgeklopt ei, kaas of alcohol. Hieronder een kleine bloemlezing.

Canada kent een bizar probleem. Het papiergeld van $5,- met daarop de beeltenis van Sir Wilfrid Laurier wordt omgetoverd tot bankbiljetten met een afbeelding van Leonard Nimoy. Nimoy is beter bekend als Spock van Star Trek. Het begon in februari 2015, toen Nimoy overleed. Hoe het zit weet niemand…

Alle wat je wilt weten over Piet Mondriaan.

Piet Mondriaan
Afbeelding via Bauhaus Movement

Diep verscholen in een bos, op drie uur rijden van de hoofdstad van Estland, ligt een verborgen akoestisch wonder. Het zijn drie megagrote megafoons. De megafoons werken als versterkers om de geluiden van de wuivende bomen en vogels te versterken. Je kunt hier een uniek concert van moedertje natuur beluisteren. Het is kunst natuurlijk en deze installatie heet RUUP.

Grupo Modelo uit Mexico heeft de ‘Corona Beer Fit Packs’ ontworpen. Dit systeem zorgt ervoor dat je blikjes kunt stapelen en je niet meer zo’n plasticje met 6 ringen nodig hebt om de blikje bij elkaar te houden. Met de Fit Packs kun je wel 10 blikjes Corona op elkaar stapelen! Grupo Modelo houdt het design niet alleen voor zichzelf. Iedere blikjesproducent mag het ontwerp gebruiken. En als dat gebeurt, komen er een stuk minder van die plastic verpakkingen in het milieu.