Opmerkelijke Zaken, week 29 – 2018

Opmerkelijke Zaken, week 29 – 2018

In Opmerkelijke Zaken, week 29 – 2018 gaat het over protest met humor, een bus met overgewicht, sushi handdoeken en omgekeerde jeans. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 29 – 2018

Deze week hebben de volgende opmerkelijke zaken voor je verzameld.

Dit kattendoolhof is een makkie! Het duurde echter 32 uur om de video in elkaar te knutselen.

Walter de Franse Bulldog is niet alleen een kei in opera, maar kan alle genres zingen.

Honden lijken meer op mensen dan je denkt.

Al je de status van een taal afmeet aan het aantal Wikipedia artikel dat in die bepaalde taal is geschreven, dan doet Nederland het goed. De Nederlandse taal staat op een gedeelde tweede plaats!

wikipedia artikelen kaart
Afbeelding via: Linguistic Maps

Deze Sushi handdoeken zijn ontworpen door Jenny Pokryvailo. Voor als je trek krijgt na het douchen!

Sushi handdoeken
Afbeelding via Toxel

Het zal je niet ontgaan zijn. Donald Trump heeft een bezoek gebracht aan Engeland. En die Engelsen waren lang niet allemaal happy met het bezoek van Trump. Er werd flink geprotesteerd. Op Design You Trust zijn de meest humorvolle protestacties verzameld. Zelfs Ikea was erbij betrokken.

Trump protest
Afbeelding via Design You Trust

Piss Off Trump en doe een protestplas over Trump met deze plastuit.

Nieuwe fashion trend: omgekeerde jeans. een idee van Cie Denim. Goedkoop is dit wereldschokkende ontwerp niet. Voor de shorts betaal je $385 en een broek kost $495.

omgekeerde spijkerbroek
Omgekeerde jeans. Afbeelding via: Weird Universe

Het kasteel van Carcassonne is opgesierd met een optische illusie bestaande uit gele cirkelvormige lijnen op de muren van het fort Oude architectuur wordt gecombineerd met moderne schilderkunst. Het kunstwerk Concentric Concentric, is een idee van Felice Varini.

Bizarre animatie van iemand die met gezwinde speoed een psychiater dient te bezoeken.

Tetris voor softies.

Quasar Khanh was een beroemd ontwerper. Hij is onder meer bekend van zijn designs voor opblaasbaar meubilair, Super trendy in 1968!

Sir William Congreve ontwierp deze bijzondere zigzag klok in 1808. IN plaats van een slinger, bracht hij een zigzag knikkerbaan aan waar over een balletje rolde.

https://youtu.be/ZzRf8mznY5E

Dee gele bus met overgewicht deelt gratis hotdogs uit aan de bewoners van New York. De Hot Dog Bus is een ontwerp van Erwin Wurm.