Opmerkelijke Zaken, week 28 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 28 – 2023 gaat het over hipsters, een hondenzwembad, Cornelia en een dove kat die van drummen houdt. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Op Puzzle Hub vind je schetsen om 3D-puzzels te maken. Polyhedrale puzzels, rectilineare puzzel, cubic 3D puzzels en nog veel meer.

In de buurt van Bordeaux vind je Mouille tes Pattes. Dat is het eerste hondenzwembad. Het zwembad is afgelopen mei geopend. Het is 180 vierkante meter groot en je vindt er een overdekt zwembad verwarmd tot 28°C met natuurlijk water.

Wendy van Boxtel won met haar schilderij Cornelia de derde prijs in The Best Illusion of the Year Contest. Cornelia is een optische illusie. Kijk je van links, of van rechts, van boven of van beneden. Het lijkt net of Cornelia je blijft aanstaren. Zie Cornelia hieronder in actie

Dove kat Edgar vindt het heerlijk om op het drumstel rond te hangen terwijl drummer Jerry speelt. Edgar vindt het heerlijk om de trillingen van de drums te voelen.

Het voormalige kuuroord Tskaltubo in Georgië is helemaal verlaten. In Sovjettijden trok dit oord jaarlijks 150.000 bezoekers. Maar de 19 sanatoria liggen er verlaten bij. Je kunt een aantal van deze sanatoria bezoeken. Als je ronddwaalt door deze soms prachtige, verbrokkelende gebouwen. Neem een kijkje in Stalin’s’ ’s forgotten spa town.

Als je denkt aan baarden, racefietsen, hippe tatoeages, moestuintjes, koffie, vinylverzameling en vintage interieurs, dan denk je aan de hipster. Deze subcultuur kwam op in de jaren 1990, maar is nu mainstream, gewoon. Wat is er met de hipsters gebeurd? Waarom zijn ze zo conservatief geworden? Alice Cappelle legt het in onderstaande video uit.

In de jaren ’80 brachten fastfoodrestaurants regelmatig een trainingsvideo uit voor hun personeel. Ook McDonald’s deed hieraan mee. Een nep Michael Jackson zong Clean It.