Opmerkelijke Zaken, week 28– 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 28– 2022 gaat het over bochtige wegen, kindertekeningen, vogelgezang en over aubergines. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Check het aantal varkens in Europa per vierkante kilometer.

Hou je van kronkelpaadjes en bochtige wegen? Check dan eens Curvature. Dat is een kaart die in het teken staat van bochten. Motorrijders en chauffeurs die houden van haarspeldbochten, kunnen op deze kaart hun route uitstippelen.

In The Gale is een compositie van Anna Clyne. Cellist Yo-Yo Ma voert het samen met een aantal vogeltjes uit. Het stuk werd opgenomen voor Volume II van For the Birds: The Birdsong Project. Dit is een project dat zich inzet voor de bescherming van vogels en vogelgezang Volgens de organisatie zijn vogels fundamenteel voor onze wereld. Dat een wereld zonder vogels een wereld zou zijn zonder vrijheid, vlucht en getjilp. Wij geloven dat vogels ertoe doen. Zijn bedreigd. En hebben onze hulp nodig.

Things I Have Drawn is een verzameling kindertekeningen. Vader, Tom en zijn 6-jarige zoon, Dom begonnen dit project. Later deed ook Doms kleine broertje Al mee. De afgelopen jaren hebben ook andere tekenaars aan dit project bijgedragen.

De wereldbevolking neemt met rasse schreden toe. Hoe moet dat verder. Op de video hieronder vind je een aantal scenario’s

Met de Lenticulator kun je optische illusies printen en vouwen. De optische illusie bestaat eruit dat de ene afbeelding in de andere overgaat, terwijl de kijker van de ene naar de andere kant beweegt.

optische illusie

Het kunstenaarscollectief Ndaku Ya La Vie Est Belle uit Kinshasa, hoofdstad van de Democratische Republiek Congo, maakt bewegende kunst van elektriciteitskabels, slippers of jerrycans. Bekijk de kunstwerken op onderstaande video. Via Brankopopovic

De verkoop van aubergines loopt behoorlijk terug. En dat vinden ze niet fijn op Kreta, het eiland waar veel aubergines gekweekt worden. Daarom bundelden de oma’s van Kreta hun krachten en maakten een heerlijke video om aandacht te vragen voor de aubergine. Luister hieronder naar de Aubergine Rap.