Opmerkelijke Zaken, week 28 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 28 – 2021 gaat het over telefoons zonder draaischijf, kunst met de typemachine en lelijke voeten. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Please Adopt Hank.

Het British Lawnmower Museum staat geheel in het teken van de grasmaaier.

Deze telefoons zonder draaischijf, dateren uit het Rusland ten tijde van de Koude Oorlog. Ze waren er voor hoge functionarissen. Een nummer draaien was niet nodig, gewoon van de hoorn van de haak nemen en je had rechtstreeks contact met het Kremlin. Via Superpunch.

Op 9 oktober 1970 trad Aretha Franklin op in de Tom Jones Show. Tom en Aretha zongen daar de Tom Jones Aretha Franklin Medley.

Tom:

What should we talk about?

Aretha:

Well I don’t know, but the more we talk, the less time we have to sing.

James Cook typt kunst. Hij gebruik een typemachine om tekeningen te maken.

Heb je lelijke voeten en wil je niet met blote poten gezien worden, dan moet je ze verstoppen in een sok. Een blote poten sok. Ook verkrijgbaar als kous. Te koop bij Amazon

sok

De Electone van Yamaha is een orgel bouwt dat als een heel orkest kan klinken. De Electone is namelijk ‘volgestopt’met met authentieke geluiden die gebaseerd op opnames van echte instrumenten. Luister naar Tomohisa Sakai die het Thunderbird’s Theme speelt.

Volgens de Hebreeuwse Bijbel verbleven de Israëlieten enige honderden jaren na Abraham in Egypte waar ze door de farao werden onderdrukt. De uittocht uit Egypte volgde: op weg naar het land van belofte. Na veertig jaar rondgezworven te hebben in de Sinaïwoestijn trokken ze onder aanvoering van Jozua Kanaän binnen. In de loop der eeuwen zouden ze een groot deel van dit land op de daar wonende volken hebben veroverd. En ook nu gaat dat nog door. Nina Paley heeft er een animatie van gemaakt. De muziek is passend: This Land is Mine gezongen door Andy Williams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *