Opmerkelijke Zaken, week 28 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 28 – 2020 gaat het over Ennio Morricone en zijn hondenbrokken muziek, een printer die muziek maakt en een minimalistische topografische kaart van Nederland. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Keith Haring was een Amerikaans kunstenaar. Hij maakte popart, graffiti-art en moderne kunst met cartoonachtige invloeden. In 1990 overleed hij op 31-jarige leeftijd. Bekijk hieronder een korte documentaire over de King of Street Art.

https://www.youtube.com/watch?v=Z0Q7K3DWILM

Hoe krijg ik mijn hond van 35 kilo een paar keer per dag van en naar de tweede verdieping? Roy Marcks heeft het antwoord. Hij heeft voor zijn hond, Thaloen een constructie bedacht waarmee hij Thaloen elke dag een paar keer omhoog en naar beneden takelt.

Via het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties wordt voedsel verstrekt aan vluchtelingen, bij langdurige ontwikkelingsprojecten in de derde wereld en wanneer mensen door natuurlijke of menselijke catastrofes zonder voedsel komen te zitten. Bron Wikipedia. Hieronder een campagne.

A little to you, can mean a lot for someone else.

Afbeelding via Ad Teachings

Afgelopen maandag overleed Ennio Morricone. Hij was een beroemd filmcomponist en werkte samen met regisseur Sergio Leone aan tal van westernfilms. Once Upon a Time in the West en The Good, the Bad and the Ugly zijn de meeste bekende. Ook componeerde hij de muziek voor de hijgfilm Maddalana uit 1971. De film zegt je hoogstwaarschijnlijk niets, maar het nummer Chi Mai uit die film is super bekend. Het werd talloze malen gecoverd en hergebruikt. In de jaren ’80 groeide dit nummer in Frankrijk een hondenbrokken tune: Het werd namelijk gebruikt in een reclame van Royal Canin. Luister zelf maar.

Een printer die muziek maakt. Ja het kan! Doc Pop maakte met de geluiden van een kapotte Epson Stylus 600 printer een liedje getiteld Printer Not Printing.

Antennarius striatus is een vis die in het Engels de Hairy Frogfish wordt genoemd. Hij ziet er niet echt als een vis. Eerder als een plant of een stuk koraal. En dat denkt zijn prooi ook….

In 1895 tekende Alfred Keane Moe The boat of Harvard rowers on the water. Deze illustratie en vele vele andere kunstwerken zijn gratis te downloaden van Artvee.

The boat of Harvard rowers on the water

Non_sugar25 is een Instagram-account waarin gewone en bijzondere Japanse bouwwerken zijn verzameld.

Japanse bouwwerken

Little Richard vertelt in 1970 in de Dick Cavett Show over The Beatles. Hij heeft ze namelijk ontdekt!

Op Reddit stond deze topografische kaart van Nederland gemaakt door fransvan. De kaart is tot het absolute minimum teruggebracht.

topografische kaart van Nederland