flessen

Opmerkelijke Zaken, week 28 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 28 – 2019 gaat het over klokkijken met een ezel, sinaasappel schillen, een oranje zeemeeuw en de fietspomp als muziekinstrument. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 28 – 2019

Hoe zag het internet er ook al weer uit in 1994? Bekijk op Old Net hoe het internet door de jaren heen is veranderd.

Veel flatgebouwen in Rusland zijn saai en triest. Flatbewoners besloten hier iets aan te doen en vrolijkten de flat op met mooie muurschilderingen. Meer op English Russia.

Slapende kitten speelt drumsolo.

Little Tich was een entertainer en komiek uit Engeland. Hij was slecht 137 centimer groot. Dankzij zijn lengte past hij wel bijzondere laarzen met zolen van 71 centimeter. Als hij die laarzen aanhad, kon hij de zwaartekracht in de maling kon nemen. Deze act noemde hij de Big Boot Dance. Duidelijk Michael Jackson voor zijn dance moves voor Smooth Criminal goed heeft gekeken naar de clip van Little Tich.

Het Device Orchestra maakt muziek op elektrische apparaten uit het gewone dagelijkse leven. Dit keer spelen ze liedje op de elektrische tandenborstel en wel het volkslied van Finland. Klinkt best aardig.

Een sinaasappel schillen kan je snel en rommelig doen. Ook kan je er het wat wetenschappelijker aanpakken en er het Computational Peeling Art Design op lossen laten. Van een sinaasappelschil maak je dan heuse kunstwerken, zoals een papegaai op een tak, een hagedis of een een varen.

sinaasappel schillen
Sinaasappel schil design

Wat hebben klokkijken en een ezel met elkaar te maken?

Poptimism van Chris von Szombathy.

Afbeelding via The Curious Brain

Een aardappel koken lijkt eenvoudig, maar als je weet dat er minimaal 63 manieren zijn om een aardappel te bereiden, dan wordt het een stuk lastiger. Bekijk het op onderstaande video.

Truck Norris, een pickup truck die net zo stoer is als Chuck Norris. Leuke reclame van Toyota.

https://youtu.be/CjGWmTH7C6g

Ooit een oranje zeemeeuw gezien? Op onderstaande video zie er eentje in het echt. De meeuw was eten aan het snaaien en viel in een emmer dat tikka masala bevatte.

Luister naar een bijzondere cover van My Heart Will Go On van Celine Dion. Deze uitvoering wordt gespeeld op een fietspomp en klinkt een stuk beter!

Fruitless: een kleurrijk video over fruit, suiker en servies