Opmerkelijke Zaken, week 26 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 26 – 2023 gaat het over tractor rijden, een boomtoppenpad, lange url’s en de toolkit van Bellingcat. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Tractor rijden

Met Paint by Text kun je je foto’s met behulp van AI editen.

Ontdek de trends in webdesign tussen de jaren 1990 en 2000.

Bekijk niet bestaande muziekinstrumenten in het Museum of Imaginary Musical Instruments.

Bellingcat is een onafhankelijk netwerk van burgerjournalisten, rechercheurs en onderzoekers. Zij zijn gespecialiseerd in factchecken en het uitvoeren van Open Source Intelligence. Het maakt daarbij onder andere gebruik van online bronnen, zoals sociale media en open data. Wil je ook een Belingcatter worden? Maak dan gebruik van de Bellingcat’s Online Investigation Toolkit. Dit is een spreadsheet met “satelliet- en kaartservices, tools voor het verifiëren van foto’s en video’s, websites om webpagina’s te archiveren en nog veel meer”.

De Italiaanse houtbewerker Amedeo Capelli maakt met de hand mechanische machines van grillige dieren, geesten, vliegers en andere helden. Muizen dansen op kaas, vossen gluren van achter bomen, dinosaurussen bewegen hun hoofd op de muziek in hun koptelefoon, griezelige bands spelen stille muziek; elke scène wordt in gang gezet met een verscheidenheid aan nokken, assen, krukken en schuiven.

Voor het eerst heeft Noorwegen een boomtoppenpad. Dit pad is een kilometer lan slingert omhoog door het Hamaren Activity Park in Fyresdal en eindigt bij een uitkijkpunt. Het platform staat 15 meter hoog in de lucht en is ontworpen met een lichte helling die toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden, voor fietsers, kinderwagens en rolstoelen. Bekijk op de video hieronder hoe het pad er vanuit de lucht uitziet.

Url shorteners kennen we. Maar je kunt een url ook langer maken.

https://loooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo.ng/looooooooooooOooooOoooOoOoOOoooOOoOoooooooooOooooOooooOoooOooOOooooOOOoOooooOooOoOooooOOooooooOOOOoOoooOOoOOOoooooooOOoooOOoOOOoooooooOoooooOoOoooooooooOooooOoooooooooOOOOOooooOOooOoooOOooOooooOOoooooooOoooOOooooOoOoOooooooooOoooooOooooooOOOooOooooOoOooooooooooOooooOOoOoooOooooooooOoooooong

Lou Maxon maakte een ​​thuiskantoor op wielen. Hij noemt het het Nelsontreehouse.