Opmerkelijke Zaken, week 26– 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 26– 2022 gaat het over bloemetjes, regen, geborduurde groenten en een fietswiel als muziekinstrument. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Drawing garden: bloemetjes in de tuin.

Op Earth.fm kun je natuurgeluiden van over de hele wereld beluisteren. Klik op de kaart, ga je naar favoriete plek op deze aardkloot en luister!

Geo Artwork is een leuk spelletje waarin je moet raden waar de kunstwerken zijn gemaakt.

Het regent vaak in Nederland. En dat is maar goed ook!

Art Nouveau alfabet uit 1901 ontworpen met flamingo’s.

Een koor van zingende lente-uitjes.

Catie Newell of Alibi Studio knipte een driehoekje uit een oude boerenschuur in Hume, Michigan. Zo ontstond Secret Sky: een boerenschuur waarbij de hemel het gebouw lijkt binnen te dringen. Secret Sky maakt deel uit van het project 53 North, waarbij kunstenaars wordt gevraagd om de iconische Amerikaanse boerenschuur om te toveren tot kunstwerken.  Bekijk Secret Sky op onderstaande video.

Kunstenaar Konekono Kitsune uit Tokio borduurt groenten. Van vele lagen draad maakt hij boerenkool, doperwtjes en nog veel meer. Via Colossal.

Componist David Hilowitz, maakt van een fietswiel een muziekinstrument. Op de video hieronder zie je hoe hij dat heeft gefikst.

Kunstenaar Sam Lyon heeft zich gespecialiseerd in 3D artwork en animatie. Hij maakt jelly gummies. Hieronder twee voorbeelden

via GIPHY

via GIPHY

Louis Hoelbling van Magic Mesh maakt geometrische sommen. Onderstaande som komt altijd uit op 304

Vlak bij Mongonissi op het Griekse eiland Paxos vind je dit enorme land-artproject van 1000 vierkante meter. Het is een enorme afdruk van een laars. Dit kunstwerk, Footprint genaamd, is gemaakt door de Griekse kunstenaar The Krank. Het is een metafoor voor de menselijke impact op de wereld en de gevolgen van onze acties. The Krank maakt dit werk voor de Paxos Biënnale van 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *