Opmerkelijke Zaken, week 26 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 26 – 2021 gaat het over mensen met bewegende oren, mannenkapsels uit de jaren ’70 en hoe Peruanen een brug weven. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Wil je alles leren over de synthesizer? Op learning synths kun je de grondbeginselen van synthesizers leren. Gewoon vanuit je browser. Zorg er wel voor dat je de volume knop opzet! En ga er ook bij drummen!

Online schilderen met (bijna )echte kwasten en (bijna ) echte verf. Dat kan op Fluid Paint.

Kevin Barry heeft een time lapse gemaakt door tropisch fruit. Je reist van schil naar de pit. Mooie kleurrijke beelden en een lekker smakkerig geluid. En hij laat zien hoe hij de video heeft gemaakt!

Ikaria is een klein Grieks eiland, dat ongeveer 19 kilometer ten zuidwesten van Samos. ligt. Midden in de Egeïsche zee. Ikaraia bekend als een blauwe zone, een plek waar mensen oud worden zonder gezondheidsproblemen In onderstaande video kun je ontdekken wat het eiland zo speciaal maakt.

Mannenkapsels uit de jaren ’70 waren een lust voor het oog. Maar soms ging het fout en waren de kapsels niet om aan te zien. Vintag.es verzamelde heel wat slechte mannenkapsels. Hieronder drie voorbeelden van ‘bad hair’.

mannenkapsel
mannenkapsel
mannenkapsel

Sarcophagus is de titel van een bijzondere afvalcontainer. Via Tomasrik en Arthur.io

Honden, katten, konijnen, vleermuizen, ezels, zebra’s en heel veel andere zoogdieren, kunnen hun oren bewegen. Ze kunnen hun oorschelpen zodanig bewegen dat ze het geluid nog beter kunnen opvangen. Mensen kunnen hunhun oren niet bewegen. Maar wat als we dat zouden kunnen?

Peruanen uit de Huinchiri-gemeenschap in de regio Cusco in Peru herbouwen een 500 jaar oude Inca-hangbrug met behulp van traditionele weeftechnieken. De Q’eswachaka-brug verbindt de twee oevers van de Apurimac-rivier. De brug moet ieder jaar onderhouden worden, maar tijdens de coronacrisis was er nauwelijks onderhouden en stortte de hangbrug in maart in. Onlangs is de brug herbouwd. Hieronder zie je hoe dat in zijn werk ging