Opmerkelijke Zaken, week 27 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 27 – 2020 gaat het over heavyweights accordeonisten, zelfgebakken brood met een gezicht, een boekenkast met een gezicht en een gezicht dat je kunt besturen. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Hoe gelukkig men is op onze aardkloot, kun je checken op How is the world.

De kont van de non op een schilderij.

Bevalt de geschiedenis je niet?. Wil je dat het anders was gegaan? Dat kan alsnog. Verander de geschiedenis op A Better World.

Overtype is een online typmachine. Digitaal maar met de tekortkomingen van een ouderwetse typemachine. Dus maak geen fouten tijdens het typen, want het is heel lastig om typefoutjes te verbeteren.

Lady Science gaat over de geschiedenis van de populaire wetenschap. Veel aandacht voor vrouwen in de wetenschap.

Accordion Power Players, Flaco Jimenez, Mingo Saldivar, Pete Ybarra, David Farias en David Lee Garza, laten hun kunsten op de accordeon zien tijdens de 13th annual Tejano Music Awards.

If this were a championship fight, the next performers would all be heavyweights.

Unsinkable Sam was de bijnaam van een kat die eigenlijk Oscar heette. Unsinkable Sam was een scheepskat die tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1941 maar liefst drie scheepsrampen overleefd zou hebben. Aanvankelijk leefde Oscar op het Duitse slagschip Bismarck totdat deze op 27 mei 1941 door de Britse marine tot zinken werd gebracht. In 1955 overleed Oscar. Hij stierf een natuurlijk dood.

Zelfgebakken brood is op zich al een kadootje, maar als je het ook nog eens voorziet van patronen en gezichten dan wordt het een nog mooier gebaar. Linda Ring maakt dergelijke broden. Je kunt het bijna ruiken vanuit je computerscherm. Volg haar broden op Instagram.

Een gezicht besturen vanachter je computer. Bekijk het op Inter-face.

gezicht

Cooper Black is een veelgebruikt lettertype in de pop culture. Hoe is dat zo gekomen. Vox zocht het uit.

Face Shelving is een boekenkast met een menselijk gezicht. De ontwerper is Alexi McCarthy.

boekenkast met een menselijk gezicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *