Opmerkelijke Zaken, week 26 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 26 – 2019 gaat het over zingen met Alzheimer, basketballen met een olifant en van kikkervisje tot een heuse kikker. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 26 – 2019

Ga je naar Londen en wil je shoppen zonder afval? ga dan naar een zero waste shop. Bekijk ze allemaal op de kaart van Useless.

Wil je een foto omtoveren tot een Van Gogh schilderij of een de Toulouse-Lautrec poster? Dat is een simpel klusje, ga gewoon naar Ai Atelier.

Salami is vegetarisch. Er wordt geen dier voor geslacht. Het komt van de salamiboom.

salamiboom
Het bewijs: de salamiboom. Afbeelding via Liteon44

Kunstenaar Joseph Lee maakt portretten. Heel bijzondere portretten. Veel kleuren, grove penseelstreken en teruggebracht tot de Meer informatie vindt je op zijn website josephleeart.com en op Instagram.

portret
Afbeelding via Moss and Fog

De New Yorkse fotograaf Steve Giralt werkt in de reclame. Zijn specialiteit is voedsel en drank. Hij is de man achter shots van smeltende chocolade, bubbelende glazen frisdrank en smeltende ijsblokjes. Hij gebruikt een echte camera en robots. Check het op de video hieronder

Basketballen met een olifant, touwtje springen of wat yoga oefeningen. Deze dieren zijn overal voor in.

Girls and Flowers is een serie collage’s van de in Barcelona wonende kunstenaar Andreea Robescu waarin kleur en mode centraal staan. Meer van haar werk is te bewonderen op haar website en op Instagram.

Afbeelding via Fubiz

De Zweedse graffitikunstenaar Daniel Fahlström maakt trompe l’oeil muurschilderingen van folie ballonletters. Ze lijken super echt, maar er is geen ballon aan te pas gekomen. Er is alleen een tweedimensionale geverfde muur. Hoe doet-ie dat? Check het op de video.

The Cut vroeg 100 mensen wat voor drugs ze zoals hadden gebruikt. Alcohol, marihuana, paddestoeltjes en nog wat meer… Bekijk het op onderstaande video.

Een oudere man met de ziekte van Alzheimer knapt helemaal op als hij zingt. Met zijn zoon gaat hij regelmatig op stap met de auto. De muziek gaat dan hard aan en er wordt flink meegezongen. De zoon heeft al deze autoconcerten op video gezet die te zien zijn op het You Tube kanaal SongaminuteMan. Luister hierodner naar het lied L.O.V.E.

Van een kikkervisje tot een volwassen kikker. Via Nag on the Lake. Knap filmpje!