Opmerkelijke Zaken, week 25 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 25 – 2020 gaat het over rieten stoelen, de liefde voor de derailleur, een kappersbezoek in Lagos en dansen op 1,5 meter afstand van elkaar. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Information is Beautiful bestaat 250 dagen.

Bizar verhaal over de relatie tussen racisme, een poedel en de politie.

Wat moet je doen als je je ooglid hebt vastgelijmd met superglue?

Chris Wolston maakt rieten stoelen, maar dan anders dan anders

Het Boston Typewriter Orchestra dat is opgericht in 2004, maakt muziek met ouderwetse typemachines. Vanwege de coronocrisis konden ze niet optreden. Daarom traden de orkestleden iedere vanuit hun eigen huis op. Luister naar hun thuisconcert.

Het gummenmuseum, oftwel het international eraser museum, is volgens curator John Sousa het kleinste museum ter wereld. Of dat waar is, valt niet te achterhalen. Het is wel een van de leukste online musea. Hieronder al een voorproefje.

gummenmuseum

Een derailleur is een fietsversnelling. Met een derailleur kun je tijdens het fietsen je de fietsketting van het ene kettingwiel naar het andere kettingwiel brengen, zodat het verzet verandert. Hierdoor kun je zwaarder of juist lichter fietsen. Op Disraeli Gears vind je er van alles over. En het is ook de naam van een album van Cream.

derailleur

For Africans by Africans vertelt het het dagelijks leven in Afrika. De verhalen zijn door Afrikanen opgetekend. Een van die verhalen is een video over een bezoek aan een kapper in Lagos, Nigeria. De muziek is van The Hygrades met het nummer In The Jungle uit 1972

Een gewone zit grasmaaier is voor mietjes, maar een tank is voor stoere mannen. In deze video zie je hoe je een saaie grasmaaier kunt omtoveren tot een gevaarlijk legervoertuig. Via Just a car guy.

Hoe het gedicht I am Somebody dat in de jaren ’50 werd geschreven door dominee William Holmes Borders, via een optreden van Jesse Jackson in Sesamstraat, uitgroeide tot het Black Power ‘volkslied’.

Veilig dansen op 1,5 meter afstand van elkaar. Het Nationale ballet en G-Star RAW bedachten daarom het Safe Distance Ballet. Dansen in lege theaters met een indrukwekkende denim tutu van 3 meter doorsnee. Bekijk het in de video hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *