hoofd

Opmerkelijke Zaken, week 25 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 25 – 2019 gaat het over uitdrukkingen op gevels, over bidden, een papieren hart en een orgel zo groot als een appartement. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 25 – 2019

Spelletje spelen? Speel het tegel game van The New York Times. Lijkt simpel, maar dat is het dus niet.

Het Museum of Ridiculously Interesting Things is een online museum met bijzondere items die het midden houden tussen kunst en curieuze voorwerpen.

Een hortensia geitje!

https://twitter.com/EverythingGoats/status/1140287334073679873

Wist je dat je uitdrukking op je gezicht ook uitgebeeld kan worden in een gevel van een pand. Bekijk het zelf op de video Face to pix2pix facade.

Deze supersnelle stoel brengt je zonder gedoe naar de plek van bestemming. Leuke reclame.

Bidden is oorlog. Althans dat zegt evangelist Mickey Bonner in zijn minicursus How to Pray with Power Part 1. Wat een idioot!

Papierkunstenares Katrin Rodegast maakt van stadsplattegronden deze anatomische kunstwerken. Wat is de snelste route naar het hart?

Afbeelding via This is Collosal

Ben je klein van stuk en wil je de wereld wel eens bekijken vanuit een hoger standpunt? Dan is de periscoop bril een oplossing. Kunstenaar Dominic Wilcox heeft zo’n bril die voorzien is van een spiegel, bedacht.

De persicoop bril. Afbeelding van Design You Trust

Inparkeren blijft een crime. Dat vonden ze in 1927 ook al en destijds wel al nagedacht over hoe je dit probleem het best kon oplossen. En de uitvinding kwam er. Bekijk het zelf op onderstaande video.

Bijzondere cover van Satisfaction van The Rolling Stones. Devo zingt het in 1978.

Hoofd vastgelegd door Luciano Koenig Dupont uit Ecuador. Waar het over gaat en wat het betekent is onbekend. Kleurrijk is het zeker.

hoofd
Afbeelding via Curious Brain.

Muzikant Rob Scallon ging samen met John Sherer, de organist en muzikaal leider van de Fourth Presbyterian Church in Chicago, op pad in een orgel. Het orgel telt meer 8000 pijpen en heeft en hoogte van bijna 10 meter.

Zijn het geiten of mensen? Heen van tweeën? Het zijn Mountain Reporters die van rots naar rots springen op de eilandengroep Lofoten in Noorwegen.

Vallende vrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *