Opmerkelijke Zaken, week 24 – 2024

In Opmerkelijke Zaken, week 24 – 2024 gaat het over een domme smartphone, een kleurrijke hond, obesitas en een voetballied. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Hoe zie je er van binnen uit. Op de website Innerbody kun je jezelf van binnen bekijken. Anatomisch wel te verstaan .Je kunt het skelet bekijken, de spieren, het zenuwstelsel, het spijsverteringstelsel en nog veel meer.

Overal in de wereld worden mensen dikker en ligt obesitas op de loer. Maar in Frankrijk en Duitsland gaat men tegen deze trend in en dalen de obesitas cijfers. En dat komt eenvoudigweg door gezond te eten en regelmatig te bewegen. Via Big Think

Het dumbphone een een simpele smartphone, waar je eigenlijk alleen maar mee kunt bellen. Het is een telefoon zonder alle apps en spelletjes. Op deze manier houd je meer tijd over voor andere dingen. Op Dumbph kun je er meer over lezen.

De ngo The Washing Machine Project heeft een wasmachine ontworpen, die werkt zonder elektriciteit. Deze wasmachine heet de Divya. Deze wasmachine heeft maar een kwart van de tijd nodig in vergelijking met wassen met de hand, een tijdrovende taak die met name door vrouwen en meisjes wordt gedaan. De machine doet het bovendien met de helft minder water. Via Nieuw Wij.

Kunstenaar Brit Bunkley heeft een recente collectie prachtig kleurrijke werken gemaakt waarin dieren de hoofdrol spelen. De serie heet Cryptic Coloration. De kunstenaar heeft de dieren ‘opgedeeld in dikke vierkante kleurblokken. Zo heeft hij onder meer een stier, een ezel en een chimpansee gemaakt. Hieronder de hond uit de serie.

gekleurde hond

In Brazilië is voetbal een religie. En in Nederland begint het daar ook op te lijken. Alleen heeft Brazilië betere liedjes die de voetbalkampioenschappen opluisteren. Zo bracht Wilson Simonal in 1970 het nummer Aqui é o País do Futebol uit. En met zo’n lied ter aanmoediging kan je alleen naar winnen. En dat deed Brazilië dan ook. Ze wonnen de WK in 1970 in Mexico. Luister hieronder naar dit fantastische voetballied.