Opmerkelijke Zaken, week 24 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 24 – 2020 gaat het over de kleur van bankbiljetten, het design van de verkeerskegel, een blije moeder quokka en een concert van Le Mécanophone. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 24 – 2020

Alles over potloden vind je op Pencil Talk.

Laat jezelf eens helemaal gaan en geef het al geld van Bill Gates uit via Spend Bill Gates’ Money.

De meest dominante kleuren van bankbiljetten zijn verzameld op Currency in color: a visual guide to banknotes around the world.

Op Good Movies As Old Books, worden goede films uitgebeeld als vintage boeken.

Er zijn meer dan 140 miljoen verkeerskegels op de wereld. Maar wie is het brein achter deze pylon, zoals ze ook wel worden genoemd? Wie is de bedenker van dit design in de openbare ruimte? De verkeerskegel is bedoeld als wegmarkering, maar in de praktijk is het een van de meest favoriete objecten om te stelen en worden ze ook op heel veel andere manieren gebruik: in de kunst, muziek, om te jongleren en om standbeelden mee te versie. Zo ook het standbeeld van Sir Edward Elgar in Worcester.

verkeerskegel
Bron afbeelding: Philip Halling via Geograph

Design voor de liefhebbers van trouwe viervoeters: een lamp in de vorm van een hond ontworpen door Eno Studio. Via Bonte Hond.

hond als vloerlamp

Waarom zijn mensen racistisch? Historicus Onyeka Nubia legt het uit.

In de jaren ’70 bouwde Claude Reboul Le Mécanophone: een oude vrachtwagen die werd omgetoverd tot een orkest bestaande uit 42 claxons. Luister hieronder naar een concert. Via Das Kraftfutttermischwerk

Een quokka is een wallaby uit het zuidwesten van Australië. Deze mini kangoeroe ziet eruit of hij altijd blij en gelukkig is. Zo ook deze moeder quokka met kind in de buidel. De foto is van quokka fluisteraar Suzana Paravac via Green Renaissance.

quokka

Low tech to do list

Voor slechts €470 per maand kun je in deze badkamer in Madrid wonen.

Jongleren met de tandenborstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *