pak van berkenschors

Opmerkelijke Zaken, week 24 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 24 – 2019 gaat het over het geluid van de lasergun uit Star Wars, de augurk sandwich, opblaasauto’s en een pak van berkenschors. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 24 – 2019

De Lasergun, de blaster, uit Star Wars had, wanneer het werd afgevuurd, een heel speciaal geluid. Hoe dat geluid is ontstaan, kun je op onderstaande video bekijken.

De Finse volkskunstenaar Erkki Pekkarinen is specialist op het gebied van berkenschors. Hij kan het vlechten tot bijzondere producten. Zo heeft hij een pak van berkenschors. In Finland zijn er genoeg berkenboom en dit materiaal is prima geschikt om er kleding van te maken. Het is buigzaam, is taai, waterresistent en duurzaam.

pak van berkenschors
Pak en matchend koffertje van berkenschors. Staat goed! Afbeelding via Weird Universe

Alana Jones-Mann maakt Shag Cakes. Dit zijn kleurrijke supervette taarten met een knipoog naar de jaren ’70. Ze zien er fantastisch uit!

Kijk eens naar onderstaande video. Het lijkt net of dat vierkante diamantje beweegt. Maar dat is helemaal niet zo. Het is een optische illusie en je hersens worden in de maling genomen doordat er gespeeld wordt met licht en omdat de omtrek van het diamantje dan weer wit, dan weer zwart is.

De augurk wordt steeds populairder. Er is augurkenijs, De Pickle Slit en nu ook de Sandwich in a Pickle, waarbij het broodje vervangen is door een… augurk.

Isabel en Alfredo Aquilizan zijn kunstenaars uit de Filipijnen die nu in Australië wonen. Ze maken kleine kartonnen sculpturen die bestaan uitn kleine huizen, die door elkaar zijn gerangschikt. Hiedoor lijkt een kluwe aan woningen, flatjes en kartonnen gebouwen. Je hebt geen referentiepunt meer. En dat is juist wat ze willen meegeven. Dat je als migtant, zoals zijn zelf ook zijn, geen thuis meer hebt en je ontheemd voelt.

Ook al heb je helemaal niets met auto’s…. Deze auto video vind je toch leuk. Opblaasbare, jumpende en bizarre voertuigen met een kleurtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *