Opmerkelijke Zaken, week 23 – 2024

In Opmerkelijke Zaken, week 23 – 2024 gaat het over karabijnhaken, brandkranen, super lekkere taco’s en Shakey Sam. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

In de Tweede Wereldoorlog zijn ruim 15.000 schepen tot zinken gebracht. Al deze schepen zijn te bekijken op de kaart Sunken Ships of the Second World War. En er is ook een apart blog.

Op carabiner collection vind je een collectie karabijnhaken. Er zijn karabijnhaken met een cijferslot, een draaislot, met een open oog of een gesloten oog. En er zijn nog veel meer soorten karabijnhaken.

Alles wat je wilt weten over de Renault, vind je in Losange Magazine. Dit tijdschrift verscheen voor het eerst in 2007 in Nederland als initiatief van Renault-liefhebber Tony Vos. Het magazine verschijnt vier keer per jaar. De digitale versie ging in 2018 van start.

De Hydrant Directory is een verzameling kleurrijke brandkranen. Elke brandkraan heeft een eigen kleurenpalet. De brandkranen vind je in New York.

brandkranen

El Califa de León in Mexico is de allereerste tacokraam ter wereld die is onderscheiden met een Michelin-ster. Best bijzonder dat een taqueria zo’n onderscheiding krijgt. Maar hun Gaonera-taco is dan ook super lekker. Dun gesneden ossenhaas wordt op smaak gebracht met enkel zout en een scheutje limoen. Dit in combinatie met maistortilla’s maakt zo’n gerecht om te smullen. Maar de keerzijde van deze Michelin Ster zijn de lange rijen voor de kraam. Check de video hieronder.

Takao Iwai is een luthier uit Japan. Hij bouwt cello’s. Dat doet hij al tientallen jaren. Hij bouwt zo’n cello helemaal met de hand. Dit bouwproces kan wel een half jaar duren. Bekijk op de vidoe hieronder een documentaire waarin dit in beeld is gebracht.

Shakey Sam is voor de meesten onder ons een grote onbekende. En dat is best wel vreemd want hij was een van de allerbeste bluesmuzikanten die Friesland en Nederland ooit heeft voortgebracht. Top staaltje Nederblues. Helaas duurde zijn leven en muzikale carrière maar kort. Om hem te eren, kun je hieronder luisteren naar Catfish Blues.