Opmerkelijke Zaken, week 23– 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 23– 2022 gaat het over vreemde muziek, mooie kippen, een robot die haar kan borstelen en 5 minuten bij McDonalds. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Bekijk de mooiste kippen op Chic-ken.

Zoek je vreemde muziek? Check dan eens Weird Spotify Playlists.

De Vlaamse interieurarchitect Katherine Ennekens wil de oude Belgische winkelinterieurs in het zonnetje zetten. Daarom heeft ze een instagramaccount Old shops in Belgium in het leven geroepen met daarin de mooiste interieurs verzameld. Hieronder een tweetal voorbeelden.

Bekijk hieronder naar een video waarin de restauratie van een van viool wordt getoond. Het gaat om een 19e-eeuwse replica van een Stradivarius viool. Bekijk hoe een kapotte en misvormde viool er weer perfect uit komt te zien.

Bekijk hieronder 5 minuten van een werkdag bij McDonald’s.

Wist je dat het borstelen van haar een heel ingewikkelde klus is. Elke haardos is anders en als je het niet goed doet, ontstaan er klitten. An zit je haar in de war, dan is borstelen een zeer pijnlijk karwei en zelfs schadelijk zijn voor het haar. Daarom is het superknap dat er een haarborstel robot is ontwikkeld. Deze borstelt perfect, maar wel langzamer en ritmischer dan wanneer je zelf je haar borstelt. Bekijk de robot borstel op onderstaande video.

Claudio Feliciani heeft in 2021 IG Nobelprijs ontvangen. Deze prijs is een parodie op de echte Nobelprijs en richt zich op ongebruikelijke en grappig wetenschappelijk onderzoek. Feliciani is een Zwitsers-Italiaanse wetenschapper die de beweging van mensenmassa’s onderzoekt. Hij werkte samen met 3 Japanse wetenschappers aan een onderzoek waarin werd opbostsen als sommigen op hun smartphone kijken. In onderstaande video vertelt Feliciani waarom hij mensenmassa’s zo fascinerend vindt.

CITY GURLS is een film van 1 minuut waarin fotograaf Mikey Oshai een ode brengt aan de vrouw en vooral aan degenen die ons hebben opgevoed. De boodschap is kort en eenvoudig. Ongeacht je leeftijd, je kunt nog steeds van het leven genieten.