Opmerkelijke Zaken, week 23 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 23 – 2021 gaat het over de scheve toren van Hull, de iconische eivormige telefooncellen en de groei van Singapore. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Heel veel puppy’s op open puppies.

Ontwerp je eigen dobbelsteen op Dice Builder.

De scheve toren van Lime Street van Hull.

De aardappel is van de meest veelzijdige ingrediënten van onze maaltijd. De aardappel wordt overal ter wereld bereid. Hieronder vind je 28 gerechten met de aardappel als belangrijkste bestanddeel.

De ‘orelhão’ bestaat 50 jaar. Orelhão is Portugees en betekent letterlijk ‘groot oor’ en is de naam van de eivormige telefooncel die de Braziliaanse trottoirs sieren sinds 20 en 25 januari 1971. Deze telefooncel is worpen door de Chinese Braziliaanse architecte Chu ming Silveira en zijn lichtgewicht ovale kappen, waarbij akoestiek en privacy. De orelhão ziet je door de opkomst van de smartphones, natuurlijk steeds minder, maar de telefooncellen zijn nog steeds aanwezig in Brazilië, China en diverse Afrikaanse landen. Er is zelfs een website gewijd aan deze orelhão-telefooncellen. Bron: Design Boom

Bron afbeelding: Clovis Silveira via Wikipedia

De Sweetheart is een broodrooster uit de jaren ’20. Deze toaster had twee knoppen waarmee je beide kanten van van het rooster kon bedienen.

@hanndubb beter bekend als Han borduurt. Ze deelt haar borduurwerk op TikTok. Han is een ‘2021 borduurproject’ gestart waarvoor de TikTok-gemeenschap suggesties kan aandragen Zo heeft ze al een verfpalet, een skateboard, fruit en nog veel meer objecten geborduurd. Hieronder borduurt ze een geel badeendje.

@hanndubb

Reply to @_woah_nellie_ splish splash #fypシ

♬ Rubber Duckie – Ernie

In de Bob Ross virtuele kunstgalerie vind je de 403 schilderijen die Bob Ross schilderde tijdens zijn Joy of Painting-serie. Bij elk schilderij is aangegeven hoe het is geschilderd. Zo vind je bijvoorbeeld informatie over de kleuren die in het schilderij zijn gebruikt en kun je en filmpje bekijken op Facebook.

Fotograaf Keith Loutit heeft in de video Lion City Rising, de groei van Singapore in beeld gebracht. In deze video dat over een tijdspanne van 8 jaar is opgenomen, brengt hij de veranderingen, de bouwactiviteiten en met name de groei van deze megastad in beeld. Mooie video, maar laat zien hoe overbevolking eruit ziet. Bron Bevolkingsbalans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *