Site pictogram Pasa Bon !

Opmerkelijke Zaken, week 23 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 23 – 2020 gaat het over een klarinet met 8 kleppen, de gevolgen van een slecht gebit, alles over de neus en de verhuizen van een schuur. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Woorden die niet bestaan kun je ontdekken op This word does not exist.

Sinds de lockdown, wordt er online gepreekt en ook de kat is op zoek naar Jezus.

Pizza bezorgen en toch voldoende afstand houden, kan met deze wandelende pizzadoos van karton.

Demonstratie van een klarinet met 8 kleppen die gebouwd is door Agnes Gueroult (2013) naar het ontwerp van Theodor Lotz (Wenen, ca. 1780).

Spagetty images is een verzameling foto’s voor mensen die van spaghetti houden en het leuk vinden om Gettyimages op de hak te nemen.

Alles wat je wilt weten over de neus, uitgelegd door de BBC

Stel je bent een astronaut. Je zweeft rond de Aarde en kijkt door en dan zie je mensen. En eigenlijk is dat wat je met Astronaut .io kunt doen, maar dan vanachter je laptop. Je kijkt naar mensen die vastgelgd zijn op de video’s van YouTube. Ze zijn de afgelopen week geüpload en hebben titels als DSC 1234 en IMG 4321 en zijn nog door bijna niemand bekeken. Als je op GO klikt kun je die onbekende mensen bekijken.

Een goed gebit is belangrijk. Niet alleen voor je gezondheid, maar ook voor de manier waarop mensen naar je kijken en je beoordelen. Mis je je voortanden, dan kan dat negatieve sociale gevolgen hebben. En dat dit echt zo is, is onlangs aangetoond in het wetenschappelijk onderzoek getiteld Social Perceptions of Individuals Missing Upper Front Teeth.

Afbeelding via Public Domain Pictures

De documentaire Amsterdamsche pleinen en straten (1920) is gemaakt door Willy Mullens (1880-1952), waarin je beelden ziet van het Amsterdam van 100 jaar geleden. Heel veel voetgangers en trams.

Meet Your New Dog is een initiatief om het adopteren van een hond te vergemakkelijken in deze coronatijden, namelijk via een Zoom-meeting. Asielhonden blijven nu veel te lang in het asiel en het is tijd dat ze een baasje krijgen. Zoom biedt uitkomst en Pedigree maakt er mooie sier mee.

Nog meer nieuws over honden: In China zijn honden voortaan officieel geclassificeerd als gezelschapsdieren in plaats van vee ). En dat betekent dat ze niet meer mogen worden gefokt, verhandeld en vervoerd voor consumptie. Via: DailyMail

Afgelopen 9 maart arriveerden eden van de Amish-gemeenschap op de Hochstetler boerderij aan de Snively Road. Ze waren ingeroepen om een grote boerenschuur te verplaatsen van de ene kant van de boerderij naar de andere kant. In 5 minuten was de klus geklaard.

Pillen als snoepjes en medicijnen als lekkernij zie je voorbijrazen in de video getiteld Candy Shop.

Mobiele versie afsluiten