Opmerkelijke Zaken, week 23 – 2019

Opmerkelijke Zaken, week 23 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 23 – 2019 gaat het over energiebesparen met een olijfgroene muur, vlieger bouwen, Fanjingshan in China en plantjes in de grond zetten. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 23 – 2019

Door je muren olijfgroen te schilderen kun je jaarlijks ongeveer €300,- besparen op je energierekening. Nee het is geen grap!

Het anonieme kunstcollectief dat simpelweg bekend staat als de The Art Department bouwde een oud gebouw om tot een geheime wensfaciliteit. Uitgebloeide paardenbloemen zijn wit en pluizig. Wanneer je zo’n bloem plukt, moet je even heel hard blazen en mag je een wens doen. Lees er meer over op Hyperallergic en bekijk de video hieronder.

Kite Plan Base is een website waarop vele honderden bouwplannen en plattegronden van vliegers staan beschreven. Heb je zelf een prachtige vlieger gebouwd dan kun je de tekening en foto ook met andere vliegerfanaten delen. Misschien dat je volgende keer mee kunt doen aan het internationale vliegerfestival in Berck-sur-Mer in Frankrijk.

Vorige week stond in opmerkelijke zaken als zo’n fijne wormenbak. Nu nog eentje met wormen die bioturbatie veroorzaken. Bioturbatie… Wat is dat eigenlijk?

Manhattan is de afgelopen vierhonderd jaar enorm gegroeid. Tegenwoordig is het een supermetropool met 8 miljoen inwoners, maar op de allereerste kaart van het eiland,dat toen nog Nieuw Amsterdam heette, was het compleet anders. Bekijk het op de video hieronder.

In 2018 werd Fanjingshan in China tot Werelderfgoed benoemd. Het is een bergtop in Wuling gebergte. De hoogste berg in dit gebied is de Fenghuang en die heeft een hoogte van 2572 meter boven de zeespiegel. Je vindt op deze grote hoogte een aantal Boeddhistische tempels. Twee van die tempels zijn verbonden met een brug.

Bekijk een waanzinnig optreden van straatmuzikant Matthew “Bucket Boy.

Een bijzonder muziekinstrument: de speelgoedauto xylofoon.

Wil je op een snelle manier plantjes in de grond zetten? Bouw dan dit handige hulpmiddel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *