boom eet auto

Opmerkelijke Zaken, week 23 – 2018

In Opmerkelijke Zaken, week 23 – 2018 gaat het over bijzondere krijtjes, vliegende Citroëns, een pizza museum, een ijsvogeltje, hond die opera-ster wordt en eentje met een beweeglijke neus. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 23 – 2018

Deze week hebben de volgende opmerkelijke zaken voor je verzameld.

The Pizza Experience is een pop up pizza museum. Deze reizende expositie doet slechts twee steden aan belooft een waar festijn te worden voor alle zintuigen. Ben je een pizza fanaat, dan kun je in oktober terecht in Los Angeles en in 2019 in Chicago. Tickets kosten $30,-.


via GIPHY
Die plastic ringen die je nodig hebt om een six pack bij elkaar te houden, kun je toch ook gewoon maken van afbreekbare materialen. E6PR maakte zo’n eco sic pack ring.

Jerome Alexander  maakt in 1969 een kledinglijn waarin menselijk haar verwerkt zat. Dit leuke harige rokje is daar een voorbeeld van.

harige rokje
Afbeelding via Weird Universe

Gerecyclede ijsvogel.

ijsvogel
Afbeelding via Corvac Soup

Boom eet auto. Smakelijk!

boom eet auto
Afbeelding via Mendel’s Soup

Deze hond heeft een zeer beweeglijke neus!

neus hond
Afbeelding via Visual Consumer

De Zweedse kunstenaar Jacob Munkhammar maakt van oude Citroëns bijzondere vliegende voertuigen.

vliegende Citroën
Afbeelding via Design you Trust

 

Robert Wadlow (1918-1940) was 2,72 meter lang en woog 220 kilo. Hij was de langste persoon ter wereld. Bekijk onderstaande beelden die van hem zijn gemaakt ergens eind jaren ’30.

Hambone door John Dee Holeman en Dom Flemons

Heerlijk stukje slow tv. Tien uur lang kijken naar de prachtige onderwaterwereld.

Lego staat in het Guinness Book of World Records. Met maar liefst 881.470 legostenen is een kersenboom verrezen. Het duurde meer dan 6500 om de boom in elkaar te zetten. Een record! Bekijk hieronder de video die van het bouwproces is gemaakt.

Walter het Franse bulletje houdt van zingen. Hier doet hij een opera’tje. Hij heeft ook een eigen videokanaal.

De bijzondere krijtjes van Nikolas Bentel

Een glazen ruit vervangen op grote hoogte is best lastig. In een wolkenkrabber van 30 verdiepingen moest een nieuw ruit komen en die werd met een kraan die op het dak stond, om hoog getakeld. Maar het gaat mis en de ruit flikkert naar beneden.

 

Gitaarspelen is ontzettend moeilijk. Jack Woodman filmde zijn vorderingen op gitaargebied 1 jaar lang. Hij oefende het nummer One van Metallica, inclusief de Hammett solo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *