Opmerkelijke Zaken, week 22 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 22 – 2023 gaat het over cowboylaarzen, pollepels, skateboarden in Oeganda en een militair eerbetoon aan Tina Turner. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Luister naar deze zingende kat.

Spelletje. Vind de onzichtbare koe door op het geloei af te gaan.

Zet je foto om in een een borduurwerk met de code van Andrii Rodzyk.

Met de Photorealistic 3D Tiles van Google kun je 3D-kaarten maken en bekijken. Ook handig is dat je ziet hoe de schaduw valt.

De 87-jarige Fumio Yokobatake uit Japan maakt sinds 1952 op ambachtelijke wijze pollepels. Bekijk hieronder hoe dat doet.

In het digitale archief van de Country Music Hall of Fame and Museum vind je alles wat met countrymuziek te maken heeft. Van foto’s, videobanden en bladmuziek. Maar ook muziekinstrumente, kleding en cowboylaarzen.

cowboylaarzen

Le Maille maakt fenakistiscopen voor op de fiets en ouderwetse vinylplaten. Een fenakistiscoop is een superkort animatiefilmpje. Eigenlijk zijn het de voorlopers van de digitale GIFjes.

Band of the Welsh Guards speelt tijdens het wisselen van de wacht, een eerbetoon aan Tina Turner met hun versie van het nummer The Best.

De Nederlandse kunstenares Suzan Drummen maakt vloerinstallaties. Een soort 3D- Perzische tapijten van spiegels, kralen en glimmertjes. Super bewerkelijk om te maken. De onderdelen worden één voor één, in patronen, los op de vloer geplaatst. Hieronder een aantal kunstwerken en een video van het maakproces.

vloerkunst
vloerkunst

De Uganda skateboard Union is een groep van jonge skateboarders uit Oeganda. Ze skateboarden omdat dit natuurlijk een leuke sport is, maar ook omdat het een positieve impact heeft op hun ontwikkeling en persoonlijke groei.

skateboard

De Los Angeles Alligator Farm was van 1907 tot 1953 gevestigd in Lincoln Heights in Los Angeles. Dit alligatorpark was een belangrijke toeristische attractie in de stad. Na 1953 verhuisde het na Buena Park, Californië, waar het werd omgedoopt tot de California Alligator Farm. In deze Alligator Farm kon je gezellig met je hele familie naar dit par toe. er was van alles te doen. Zo kun je op de foto met een jonge alligator, je kon een ritje maken in een koetsje die werd voortgetrokken door een alligator. En natuurlijk waren er ook souvenirs te koop, zoals onderstaande ansichtkaart.

ansichtkaart
Ansichtkaart gemaakt door Edward H. Mitchell, genaamd “The Joy Ride”, ca. 1910. Bron afbeelding: Amon Carter Museum of American Art, Fort Worth, Texas