Opmerkelijke Zaken, week 22 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 22– 2022 gaat het over dansende Paul, accordeon spelen op je toetsenbord en de langste plaatsnaam van Europa. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Paul kan dansen als een dolle. Check het zelf op Dancing Paul.

Op Keyboard accordion, kun je accordeon spelen op het toetsenbord van je computer.

Op het Earth Observing Dashboard kun je de aarde in de gaten houden. Van de vochtigheid van de grond, de dikte van het ijs tot de bevolkingsdichtheid.

Ariel Adkins houdt van mode en kleedt zich als haar omgeving. Op haar Instagram account showt Adkins haar outfits en hieronder vind je twee voorbeelden.

Een ambachtsman uit Korea laat zien hoe je een theepot maakt. het begint met een bonk klei,

The Prayer is een kunstproject van Diemut Strebe. Het is een robot die spreekt en zingt tot God. Je ziet een siliconen neus en mond die willekeurige gebeden zingt. Hieronder zie je hoe het werkt.

De langste plaatsnaam in Europa luidt: Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch. Dit plaatsje ligt in Wales. De plaatsnaam betekent Parochie van de Heilige Maria in het dal van de witte hazelaar bij de snelle maalstroom en de parochie van de Heilige Tysilio bij de rode grot. Gelukkig is er ook nog een afkorting, te weten: Llanfairpwll.

Bron afbeelding: Rob Koster via Wikimedia

Never Gonna Give You Up is een single van Rick Astley. Het nummer stond op het album Whenever You Need Somebody en Astley scoorde een megahit met dit nummer. De single werd uitgebracht op 27 juli 1987. Dat is bijna 35 jaar gelden. Ter ere van dit 35ste verjaardag van dit nummer, is er een nieuwe clip uitgebracht.