Towelkini

Opmerkelijke Zaken, week 22 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 22 – 2019 gaat het over het eeuwigdurende leven in de stad, een kathedraal van brood, hartstikke neig en klooien met verf. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 22 – 2019

Bekijk 507 mechanische bewegingen.

Network Journey is demonstratie van de snelheid van het Google Cloud-netwerk. Je kunt het zelf testen door een foto op het Network Journey te plaatsen. Je ziet hoeveel seconden het duurt om de wereld rond te reizen.

Cal maakt tekeningen en kleine schilderijtjes op muren, op de stoep en op straat.

straatkunst
Bron afbeelding: Faith is Torment

Deze Rubik’s Cube lost zijn eigen raadsletje op.

Composteren in een wormenbak in 80 dagen. Bekijk onderstaande time lapse video waarin wormen aan het werk zijn.

Hartstikke neig! Enkele verschillen tussen het Nederlands en het Vlaams.

Gina Kiel is een Nieuwzeelandse kunstenares die prachtige muurschilderingen maakt. Veel kleur, ronde vormen en glooiende lijnen.

muurschildering
Afbeelding via Escape Kit

Underground Circuit is een collage van honderden videoclips die zijn opgenomen in de metrostations in New York. Er komt geen eind aan en dat is precies wat de kunstenaar hiermee wil aangeven: de eeuwigdurende stroom van mensen en leven in de stad.

Wordt de Towelkini de strandfashion deze zomer? De Towelkini is een badpak, een jurk en een badlaken ineen.

Towelkini
Afbeelding via No Puedo Creer

In het Italiaanse dorpje San Biagio wordt elk jaar tijdens Pasen een kathedraal gebouwd van brood, cornflakes en pasta. De dorpelingen zijn er ongeveer drie maanden mee zoet. Bekijk hieronder video om de kathedraal te bekijken.

Het virtuele koor van Eric Whitacre is een internetkoor. Zangers maken een video van een bepaald zangstuk en uploaden deze registratie. Alle video’s worden gesynchroniseerd en gecombineerd tot één enkele uitvoering.

Wat is het toch heerlijk om te klooien met verf. Op onderstaande video zie hoe je met 24 bekertjes met acrylverf, wat olie en de flip cup truc een prachtig schilderij kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *