Opmerkelijke Zaken, week 21 – 2024

In Opmerkelijke Zaken, week 21 – 2024 gaat het over Afrikaans haar, een liefdevol protestlied en een saaie telefoon. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Waarom is het aantal vrouwen dat de basgitaar in een rockband speelt, zo groot? Ashawnta Jackson legt het uit.

Newtro is een samenstelling van de woorden ‘new’ en ‘retro’. Met newtro wordt de hernieuwde belangstelling voor oude moderne trends uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Denk bijvoorbeeld aan de belangstelling voor vinylplaten, cassettes, fanzines, 8-bit videogames en ouderwetse mobiele telefoons , zoals The Boring Phone. Dit is een smartphone Deze smartphone heeft nauwelijks extra functies. Dus geen internettoegang, geen social media, geen andere apps en dus geen gescroll….. Een hele saaie telefoon waardoor je sociale leven een stuk leuker wordt. Zoals een leuker avondje in de kroeg. Vandaar dat ook Heineken er ook geld in heeft gestoken. Via The Guardian

Sympawnies zijn originele partituren, die zijn getekend in de vorm van verschillende dieren. Bekijk hieronder Pawntasy in G gecomponeerd voor sweet Lenny.

Cornelius leert je hoe je je eigen kleding kunt maken en naaipatronen kunt maken. Ook laat hij zien hoe je een oude naaimachine kunt repareren. Bekijk zijn YouTube kanaal.

What The World Needs Now is een prachtig nummer. Het werd geschreven door Hal David en Burt Bacharach en werd wereldberoemd in de versie van Jackie DeShannon. Het lied is een liefdevol protestlied tegen hebzucht, onverdraagzaamheid en vooroordelen. En zo’n lied hebben we nodig deze tijd. Luister naar What The World Needs Now.

En vader verleent een helpende hand aan zijn dochter. En dat is in dit geval heel letterlijk bedoeld. Want de vioolspelende dochter heeft paar pols gebroken en kan dus niet optreden. Daarom helpt vader een handje, zodat er alsnog viool kan worden gespeeld

Nikiwe Dlova is een een Zuid-Afrikaanse kunstenares die vindt dat we op een andere manier naar Afrikaans haar moeten kijken. Ze maakt er kunstwerkjes van en probeert zo de schoonheid en diversiteit van Afrikaanse kapsels in beeld te brengen.

afrikaans haar