Opmerkelijke Zaken, week 21 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 21 – 2023 gaat het over een kampioen vogelaar, gemarmerd papier en een platenspeler die wordt aangedreven door een fiets. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Kleine autootjes.

Maak een eigen QR code op basis van je logo via QArt Coder.

De 40 lelijkste albumhoezen aller tijden zijn verzameld op Bored Panda.

Reprojector Is een een handig hulpmiddel waarmee je de grootte van geografische vormen kunt vergelijken door ze van de ene plek naar de andere te verplaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken of België groter is dan Nederland en hoeveel keer Europa in Afrika past.

Peter Kaestner is waarschijnlijk de vogelaar die het grootst aantal verschillende vogelsoorten heeft gespot: 9.856 om precies te zijn. Deze vogels heeft hij vastgelegd in de eBird-app. Volgens die app is dat een wereldrecord. Kaestner gaat op voor de10.000, vogelsoorten.

Nik Ramage maakt machines die iets doen. Wat ze doen is niet zo belangrijk. Ze zijn leuk om naar te kijken. Bekijk de Unplugger en de Pedal Shoes.

In 1856 publiceerde de Engelse architect en ontwerper Owen Jones het boek The Grammar of Ornament: een geïllustreerde catalogus met de beste voorbeelden van ornament en decoraties uit andere culturen en andere periodes. Een designklassieker.

The Grammar of Ornament

Op de video hieronder een impressie van de prachtige illustraties die dit boek herbergt.

Op onderstaande video zie je het maakproces van handgemaakt gemarmerd papier. Prachtig toch!

Gene Simons was de bassist van de rockband Kiss. In deze make-up tutorial laat hij zien hoe hij zich opmaakte voordat hij op het toneel verscheen. Dit keer gebruikt hij zichzelf niet als model, maar zijn dochter Sophie Tweed Simmons.

Plaatjes draaien op een platenspeler door op de fiets te stappen. Check het op de video hieronder.

Op de twee video’s hieronder wordt het verhaal achter Sympathy for the Devil van The Rolling Stones uit de doeken gedaan. Ook krijg je een inkijkje hoe de mix van muziekstijlen in dit nummer.