Opmerkelijke Zaken, week 21 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 21 – 2022 gaat het over fruitstickers, liedjes die op elkaar lijken, geometrie en een rustige vakantie op IJsland. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

How To Wipe Your Butt is een website die uitlegt hoe je je billen moet afvegen.

The Peculiar Manicule is een bijzonder archief met grafisch ontwerp uit de jaren ’60 en ’70 Je vindt er boeken, flyers, albumhoezen en bontgekleurde popart doordrenkt met psychedelica.

The Peculiar Manicule

Suspiciously Similar Song is een lijstje met liedjes die verdacht veel op andere liedjes lijken. Zo klinkt Beyoncé’s Hold Up als Angel van Shaggy. En Angel lijkt weer verdacht veel op The Joker van de Steve Miller Band. Hieronder zijn de 3 nummers op een rijtje gezet.

Fotograaf Håkan uit Zweden houdt van geometrie. Op zijn Instagramaccount staat het bol van de geometrische vormen. Hieronder twee voorbeelden.

Kunstenaar Hugh Haydens maakt kledingstukken en schoenen van de bast van een kersenboom. Via Furniture and wood shavings. Hieronder een paar schoenen en een jas.

schoenen
jas

Liggend op bed je mail beantwoorden? Dat kan met deze aanpassing. Via Cambridge Clarion.

Veel fruit dat dat je in de supermarkt koopt is voorzien van een sticker of verpakking. Zo zit er op bananen een etiket en zijn sommig fruit verpakt in een wikkel. Sommige mensen verzamelen deze wikkels, sticker en etiketten. Zo ook Kelly Angood. Op Instagram beheert ze een Fruitstickers museum met fruitstickers. Vaak zijn het bijzondere grafische ontwerpen die je gewoon om de hoek in je supermarkt aantreft.

Bron afbeelding: Timothy Valentine via Flickr

Op vakantie in IJsland? Dan wil je niet lastig gevallen worden door mailtjes van je werk. En dat hoeft gelukkig ook niet want er is ‘outhorse your emails’. Hiermee kun je de IJslandse paarden je mailtjes laten beantwoorden. Het werkt echt, want de paarden zijn getraind in het beantwoorden van mail. Check ook de video hieronder en surf naar http://OutHorseYourEmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *