Opmerkelijke Zaken, week 21 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 21 – 2020 gaat het over een geborduurde pizza, lichaam letters, een woonboot en de Duitse kunstenaar Gerhard Richter in actie. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Test je topografische kennis van Afrika op You don’t know Africa.

Man in onderbroek denkt dat hij een trein is. Het gaat om Quentin Smirhes. Hij zingt I’m a Train. Bizar.

Bongo cat speelt een riedeltje percussie.

Bongo cat

Ganzen en Jazz… wat hebben de twee gemeen? In het video’tje hieronder zie je het!

Bezoek vanachter je luie stoel het graf van Egyptische farao Ramses de VI die regeerde van ca. 1151-1143 v.Chr. Zijn graf, Graf DK 9 ligt in de Vallei der Koningen en is vooral bekend vanwege de prachtige kleuren die 3000 jaar na de bouw nog steeds te zien zijn.

Graf DK 9
Graf DK 9. Bron afbeelding: Wikipedia

Borduren op topniveau: dat is wat de Japanse kunstenares Ipnot doet. Ze gebruikt haar borduurnaald als een penseel en maakt kleine kunstwerken en bewegende beelden met naald en draad. Met meer dan 500 verschillende kleuren borduurgaren, maakt ze miniatuurproducten, portretten en scènes en combineert ze vervolgens haar ambacht met digitale bewerkingstechnieken en komt zo tot afbeeldingen en video’s die ze deelt op haar populaire Instagram-feed. Bekijk hieronder bijvoorbeeld de geborduurde pizza met druipende gesmolten kaas. Heerlijk!

Maak je eigen lavalamp met 1/2 kopje plantaardige olie, 2 eetlepels water, 8 á 10 druppels kleurstof en 1 Alka-Seltzer bruistablet. Bekijk het op de video hieronder.

De Filipijnse grafisch designer Julius Raymund Advincula ontwierp een nieuw lettertype waar hij zijn eigen lichaam voor gebruikte. Beetje provocerend, beetje ranzig, zeer ongebruikelijk en erg zweterig lettertype. Je moet wel goed kijken, maar alle letters zijn aanwezig. Hij ontwierp de Body Type letters in het kader van de 36 Days of Type waarin ontwerpers in 36 dagen 26 letters en 10 cijfers konden inzenden. Via Behance en Everlasting Blört.

Tijdens een brainstorm over hoe hij dan letters moest ontwerpen kwamen de termen ‘body type’ en ‘body language’ in hem op. Dat bracht hem op het idee om zijn eigen lichaam te gebruiken. Met ontbloot bovenlijf is hij vervolgens voor de spiegel gaan zitten om op zoek te gaan naar letters.

Op de video hieronder krijg je een rondleiding door een zelfgebouwde woonboot van 70 vierkante meter groote. De boot is volledig off-grid. De eigenaar Jay bouwde het in zijn vrije tijd . Hij deed er 4 jaar over. Het resultaat mag er wezen!

Het creatieve proces van de teruggetrokken Duitse kunstenaar Gerhard Richter wordt belicht in de fly-on-the-wall documentaire van filmmaker Corinna Belz. Zij bracht drie jaar door in de studio van Richter in Keulen om beelden vast te leggen van de kunstenaar die zijn radicale abstracte werken maakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *