Site pictogram Pasa Bon !

Opmerkelijke Zaken, week 21 – 2018

In Opmerkelijke Zaken, week 21 – 2018 gaat het over een doorzichtige auto, zieke kunstogen, luiers voor kippen, een doorzichtige auto, kleuren in films en een geweldige muziekclip van een Bosnisch duo. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 21 – 2018

Deze week hebben de volgende opmerkelijke zaken voor je verzameld.

Flopstarter: een crowdfunding platform voor slechte ideeën.

Napflix is een siësta video platform waar je de meest slaapverwekkende video’s en films kunt bekijken.

AirVisual Earth is een kaart waar je real-time kunt bekijken hoe het is gesteld met de luchtverontreiniging.

Trumpface is een lettertype dat gebaseerd is op het gezicht en het haar van Donald Trump. Je kunt het gratis downloaden. Hieronder het Trump alfabet.

Afbeelding via Trumpface

Love on the road. Hartjes op de weg ‘getekend’ met een Volvo.

Death Metal in Afrika. Bekijk de minidocumentaire over The Death Metal Cowboys of Africa? It’s just music that popel van just enjoy and relax and dress the way you want. Als je maar zwart leer is, want anders hor je er niet bij!

Kippen laten hun behoefte gewoon vallen. Onhandig als je huiskippen hebt. Je wilt toch niet de hele tijd achter hen aanrennen om hun ‘ongelukjes’ op te ruimen. De kippen luier biedt uitkomst. Je kunt de luier ze kopen via My Pet Chicken.

Afbeelding via Tywkiwdbi

Deze transparante auto, een Pontiac Deluxe Six uit 1939 is de allereerste doorzichtige auto. De auto werd gebouwd door General Motor en was destijds zo’n $25,000,- waard. Onlangs is de Pontiac Ghost Car verkocht op een veiling voor $308.000,-.

Pontiac Ghost Car. Afbeelding via Toxels
Afbeelding via Trump-face.com

Kleurrijke trap

Spijkerbroeken stoel.

Afbeelding via: Things that cannot save you

Bekijk hieronder een 4 minuten lange video van beelden die meer dan een eeuw zijn geschoten in Tokio, Japan.

Een verzameling van ‘zieke’ glazen ogen. Deze ogen zijn gebruikt als lesmateriaal voor studenten aan het San Francisco Eye Instituut.

Afbeelding via Nag on the Lake

Op de website The Colors of Motion zijn de kleuren van films geanalyseerd en teruggebracht tot diverse kleurige lijnen. Elke lijn vertegenwoordigt de ‘gemiddelde’ kleur van een enkel frame.’ Al die gemiddelde kleuren zijn onder elkaar gezet, waardoor er een bontgekleurde tijdlijn ontstaat van een hele film. Hieronder zie je bijvoorbeeld Finding Nemo in kleuren.

Het Bosnische duo Sateliti zingt Crna dvojka. Knap in elkaar gezette clip!

Mobiele versie afsluiten