verzameling

Opmerkelijke Zaken, week 3 – 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 3– 2019 gaat het over de café muur illusie, bijzondere kapsels, achteruit een spijker verwijderen en kunst met koffie. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Wat en wie worden er dit jaar allemaal 50? Woodstock wordt 50 jaar, de Bed In van Yoko Ono en John Lennon en Scooby Doo natuurlijk. Die viert ook zijn 50ste verjaardag.

Ook een stoeptegel is ooit ontworpen. Lees meer over het design van een stoeptegel.


Bron afbeelding: Spesnova op de Nederlandstalige Wikipedia – Eigen werk, Publiek domein, Wikipedia

Ken je de Etch A Sketch nog? Super populair speelgoed uit de jaren ’60… nog voor het computer tijdperk. Maar nu is de Etch A Sketch er ook online. Check de Magic Web A Skeb Screen.

Een old skool Etch A Sketch. Bron afbeelding: Teadrinker via Flickr

Kayla Arena en Toby Barron maken van kunst. Gruwelijke kunst want het lijkt of ze de menselijke huid hebben gebruikt om hun kunstwerken van te vervaardigen. Gelukkig is dat niet zo. Ze maken van latex en siliconen een kunsthuid en maken daar weer dagelijkse voorwerpen van. Zoals een stoel, tassen, laarzen en onderstaande Converse sneakers: de Converse All Stars Human Edition.

Afbeelding via Dioniso Punk

De Keaton Music Typewriter is een muziektypemachine waarmee je noten op een muziekpapier kunt typen.

De café muur illusie is een optische illusie waarbij de parallelle, horizontale lijnen schuin lijken weg te lopen. Dat is iet zo. De lijnen ertussen zijn kaarsrecht. In 1973 beschreef Richard Gregory dit fenomeen. Hij had het gezien op de muren van een café in Bristol. Op Joyfull coder kun je zelf ook zo’n cafémuur maken.


Bron afbeelding: Fibonacci [CC BY-SA 3.0],via Wikipedia

Pizza monopoly is een variant op het klassieke Monopoly-spel, waarbij de spelers zoveel mogelijk soorten pizza proberen te kopen. Hoe het werkt, zie je op de video hieronder.

Handig haar

Afbeelding via Deep Fried Bits

En nog meer haar: het doodshoofd kapsel van Yuni Yoshida.

Kunstenaar Adam Hillman verzamelt van alles en ordent dit dan tot een visueel spektakel. Hij verzamelt paperclips, plastic bestek, slablaadjes, wattenstaafjes en maakt hier kunstwerken van. Kunst van alledaagse objecten. Bekijk hieronder enkele voorbeelden en check ook zijn Instagram-account.

De Litouwse filmmaker en muzikant Saulius maakt achterstevoren video’s. Tijdens de opname spreekt hij achteruit en speelt ze weer vooruit af. Bekijk eens hoe Saulius een spijker verwijderd uit een plank.

Eng!

Mooi camper auto.

Afbeelding via Instagram

John Travolta zingt in 1976 Whenever I’m Away From You

Oooh !! My Delicious Coffee is een video van Thomas Blanchard. Hij gebruikte olie, verf en koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *