Site pictogram Pasa Bon !

Opmerkelijke Zaken, week 20 – 2024

In Opmerkelijke Zaken, week 20 – 2024 gaat het over de toenemende kleurloosheid van de wereld, saaie politiek en het ontslag van een AI priester. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Wil je de laatste artikelen die op Wikipedia zijn verschenen, lezen? Abonneer je dan op de RSS feed via Wikinewsfeed.

Priester Justin is ontslagen door de katholieke belangenorganisatie Catholic Answers. Justin was dan ook geen gewone priester, maar een AI priester. Catholic Answers had deze priester ontwikkeld en met behulp van een chatbot kon je met hem praten. Maar Justin gaf een beetje rare adviezen. Zo vertelde hij dat het het oké was om een ​​baby in Gatorade te dopen. Inmiddels is Justin ontslagen. Hij is geen priester meer maar is nu aan de slag als lekentheoloog en je kunt hem nog steeds vragen stellen via de AI app. Lees er meer over op Futurism.

De wereld wordt steeds kleurlozer. En dat wordt heel letterlijk bedoeld. Levendige tinten lijken geleidelijk te verdwijnen en worden vervangen door de kleuren zwart, wit en grijstinten. Neutrale kleuren nemen de overhand in de auto-industrie, tot mode, consumentenelektronica en architectuur. Hoe dat komt? Een van de verklaringen is dat het komst door rationalisering van de samenleving. Efficiëntie en functionaliteit zijn daarbij belangrijker zijn dan esthetiek. Lees er meer over op UXmag.

De Ironwood-fiets is een fiets met een houten frame. Je moet de fiets alleen zelf in elkaar zetten en ook de materialen bij elkaar zoeken. Veel knutselervaring heb je niet nodig. Op de site zijn je alle stappen in beeld gebracht.

Politiek saai! Nee hoor helemaal niet. Bekijk de video’s van Jay Foreman op het videokanaal Politics Unboringed. Het gaat wel over de politiek in Engeland, maar zeker ook van toepassing op onze polderpolitiek. Zoals het onderstaande filmpje waar ingegaan wordt op de vraag Why don’t politicians answer questions?

Mobiele versie afsluiten