Opmerkelijke Zaken, week 20 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 20 – 2023 gaat het over Mamba mentality, vleermuizen van papier, een ontstemde piano en een designfiets. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Sorry…. ik moet even een boertje laten.

Op de keyboard Heatmap Visualization kun je aan de hand van een stuk tekst, zien welke toetsen je het meest gebruikt .

Hyperskids Africa uit Oeganda dansen op Smooth Criminal van Michael Jackson.

Op India Street Lettering toont Pooja Saxena belettering en bewegwijzering uit India.

Nkwain Kennedy Lamiress vindt dat dromen kunt verwezenlijken door in actie te komen. Zijn droom is om te spelen NBA basketbalcompetitie. Er zijn geen excuses. Mamba mentality noemt hij dat ook wel. En wat hij precies bedoeld, laat hij in zijn filmpjes zien.

Amiguitos de la Oscuridad is een verzameling van 88 verschillende soorten vleermuizen die gemaakt zijn van papier. De vleermuizen zijn gemaakt door kunstenaar Juan Nicolás Elizalde.

Een 80 jaar oude, vieze en ontstemde piano is helaas niet meer te bespelen. De Pianodokter repareert en het muziekinstrument en maakt het van top tot teen schoon. Bekijk het op onderstaande video.

Met Musical Explorers Around the World Map van Carnegie Hall kun je volksmuziek uit alle hoeken van de wereld ontdekken en beluisteren. Klik op de kaart en luisteren naar bluegrassmuziek uit de Appalachen, mbira-muziek uit Zimbabwe, calypso uit Trinidad & Tabago, folk uit Sicilië en tal van andere geweldige traditionele volksmuziek in landen over de hele wereld.

volksmuziek

De Moccle is niet zomaar een fiets. Het is een designfiets uit Japan gemaakt van gebogen hout. De fiets isontworpen door Masateru Yasuda. Via Kekness.

Aan de rand van Milaan bevindt zicht een museum dat gewijd is aan parafernalia van benzinestations. het heet het Fisogni Museum of the Petrol Stations, meer dan 5000 pompen in allerlei kleuren en maten. Natuurlijk ook reclameborden, speelgoed en meer. Je kunt een virtuele tour nemen vanachter je laptop.