Opmerkelijke Zaken, week 20 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 20 – 2022 gaat het over een lekkere beat, Camping Crocs, de eerste iPod, katten in monumenten. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Cheese.horse: iets met kaas en paarden.

Lil Beat Maker: Een eenvoudige online drummachine voor een lekkere beat.

Apple stopt met de productie van de iPod. Ooit was deze muziekspeler het het paradepaardje van Apple, maar na 20 jaar trouwe dienst vindt het bedrijf dat de iPod overbodig is geworden. De laatste versie die Apple uitbracht was de Touch uit 2019. Maar hoe begon het u eigenlijk? Bekijk daarvoor de eerst iPod Commercial uit 2001.

De Bond Bug-serie is een serie dwergauto’s die van 1970-1974 door de Reliant Motor Company in productie werd genomen. Was deze driewieler wel een serieuze auto? Reliant presenteerde de Bond Bug in 1970 vooral als fun car. Op de video hieronder lees je het hele verhaal over de Bond Bug.

Op het Instagram Account Historic House Cats vind je katten die verblijven in een oude huize ne monumenten. Hieronder twee van die katten.

Kunstenaar Bruno Walpoth uit Val Gardena, Italië, maakt beelden van hout. Levensecht! Bekijk het maakproces hieronder in de video.

De Israëlische kunstenares Vika Bren beschilderd haar linkerhand tot optische illusies. Als je die tegen een donkere achtergrond plaatst, wordt het helemaal griezelig. Hieronder twee voorbeelden. Op het Instagram Account van Bren vind je er nog veel meer.

Camping Crocs zijn speciale crocs. Ze zijn ontworpen door designer Nicole McLaughlin. Ze tovert doodgewone voorwerpen om tot buitengewone objecten. Zo ook deze Crocs voor op de camping. Niet alleen handig als je gaat kamperen, maar ook als survival kit. Helaas zijn deze schoenen overal uitverkocht.

Camping Crocs