Opmerkelijke Zaken, week 20 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 20 – 2021 gaat het over kabbelende protestgeluiden, het I Love New York logo van Milton Glaser en een animatie van een geborduurde kat. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Worldpoverty brengt de armoede in de wereld in kaart.

Musgle is een samentrekking van de Music en Google: en dat is dus wat het is: een google voor muziek.

Na 125 jaar zou de laatste dorpskroeg van Andijk moeten sluiten de deuren gaan sluiten. Het Ankertje kwam te koop en er waren plannen om het om te bouwen tot een woning. Inwoners van Andijk besloten laatste café van het dorp te redden door het gezamenlijk te kopen.

Eiffeltoren?! Welke bedoel je? Eer zijn er meer dan 50 op de hele wereld.

Eiffeltoren in Shenzhen, China. Bron afbeelding: Arman Aziz via Wikipedia

In de jaren ’70 bracht Bhutan een serie zingende postzegels uit. Het waren piepkleine vinylplaten die je echt kunt afspelen op een standaard platenspeler. De uitgifte van deze postzegels was een innovatieve manier om geld in het laatje te brengen voor het land. Fundraising dus!

Luister 3 uur lang naar kabbelende protestgeluiden. Slow TV voor de demonstrant.

Graffiti kunstenaar Peeta maakt sinds 1993 muurschilderingen. Optische illusies en vaak een trompe-l’oeil. Op zijn Instagram account zie je heel wat voorbeelden

I Love New York is een slogan en logo dat Milton Glaser in 1977 maakte voor een publiciteitscampagne voor de staat én de stad New York. Veel kreeg hij er niet voor betaald: Slechts $2000,- was zijn loon. Hij bedacht het achterin de taxi. Op Designklassieker krijg je een korte geschiedenisles over dit iconische beeldmerk. Wist je dat ook een lied deel uitmaakte van deze campagne?

Animatie van een geborduurde kat. Ieder beeld is een apart borduurwerk. Het is bedacht en gemaakt door Alexis Sugden. Ze heeft nog meer borduuranimaties op haar naam staan. Wat een werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *