Opmerkelijke Zaken, week 20 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 20 – 2020 gaat het over kauwgum, anatomisch borduren, broodjes, nummerborden en privacy op zijn Japans. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Mensen zijn niet uitgenodigd op Humans not invited.

Verveel je je, druk dan op de Bored Button hieronder. Je krijgt dan een interessante website voorgeschoteld, die je uit de verveling trekt.

knoop

Bijzondere cowboylaarzen, waarop afbeeldingen van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe, kortweg de Maagd van Guadalupe en de bijbehorende 40 rozen zijn geborduurd. Guadelupe is de is de beschermheilige van Latijns-Amerika. De laarzen zijn handgemaakt en te koop voor maar liefst $9500,-.

cowboylaarzen
Afbeelding via Messy Nessy Chic

Het meisje met de parel van Johannes Vermeer houdt van kauwgum. Griezelig!

Landscaping door Rogier van der Zwaag

Textielartiest Amber Griffiths maakt borduurkunst die zijn geïnspireerd op anatomische tekeningen. Hieronder twee voorbeelden. Via Escape Kit.

Hou je van een lekker broodje, een sandwich of een croissantje. Dan is de site Butty Stock er eentje om je vingers bij af te likken.

broodjes

Deze home privacy tent is een Japanse uitvinding. Heb je even een plek voor je zelf nodig, maar is er in je woning geen extra ruimte of kamer over om je even terug te trekken voor wat privacy? Dan biedt deze tent uitkomst. Via Japan trend shop.

privacy

De Bach Cantatas Website is site die alle aspecten de cantates van Bach en zijn andere vocale werken belicht. Ook is er aandacht voor veel van zijn instrumentale werken. De site bevat gedetailleerde discografieën, discussies, teksten en vertalingen, partituren, commentaren, referenties, muziekvoorbeelden. Ook Switched on Bach van Wendy Carlos staat er in.

State plates project is een site waarop 50 designs voor Amerikaanse nummerborden zijn gemaakt. Ooit waren nummerborden ware kunstwerkjes, maar Jonathan Lawrence, de bedenker van deze site, vindt dat ze lang niet meer zo mooi zijn als vroeger. Daarom startte hij een project voor 50 nummerplaten, ontworpen door 50 designers.

nummerborden