Opmerkelijke Zaken, week 2 – 2024

In Opmerkelijke Zaken, week 2 – 2024 gaat het over de lol van het ouder worden, een rijdende boekenkar en een klok met handen. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 2 – 2024

Free Sewing: gratis naaipatronen op maat.

Little Wheels Museum is een online museum en shop van speelgoedauto’s.

Leuk eindjaars lijstje van spullen die we ergens in een gaatje in ons lichaam hebben gestoken, maar die daar helemaal niet thuishoren. Het is een Amerikaans lijstje en is samengesteld op basis van de rapportages van de spoedeisende hulp van de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission. Voorbeelden zijn: een chicken nugget in je neus en een lolly in je oor. En dan gaat het nog verder naar beneden….

Ouder worden doet geen pijn. Sterker nog.. het is leuk, het heeft voordelen en je wordt steeds slimmer.

Martin Murillo heeft een boekenkar in de stad Cartagena in Colombia. Vroeger was hij straatverkoper en verkocht water en frisdrank verkocht. Tegenwoordig doet de kar dienst als rijdende bibliotheek: La Carreta Literaria. Hij begin zijn bied met 120 boeken en nu heeft hij er 3500. Dit in strijd tegen de laaggeletterdheid. Check zijn avonturen op Facebook

The Image is een korte zwart-witfilm uit 1967 die werd geregisseerd door Michael Armstrong. Niet echt een film om over t e schrijven, ware het niet dat de hoofdrol is weggelegd voor David Bowie. Het was zijn eerste filmrol. De andere hoofdrol werd gespeeld door Michael Byrne. Het was een X’-rated’ film, omdat het een zeer geweldige film zou zijn over de schizofrene geest van de kunstenaar.

Pedro Friedeberg is een Mexicaanse kunstenaar en ontwerper die bekend staat om zijn surrealistische werk vol lijnkleuren en oude en religieuze symbolen. Hij ontwierp ook heel veel klokken met heel veel handen. Hieronder de Tichenortime klok die Friedeberg in 1963 ontwierp.

klok
De Tichenortime”, Pedro Friedeberg, 1963,Bron afbeelding: Wikipedia