Opmerkelijke Zaken, week 2 – 2022

In Opmerkelijke Zaken, week 2 – 2022 gaat het over een bellenblaasmachine, een masker met tong, dansen op een trein en bodypainting. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Even lekker muziekmaken? Dat kan met Tahhti. Dat is een groovebox voor je browser.

Bellenblaasmachine

George Harrison wilde vroeger graag piraat worden. Hij zong er zelfs een liedje over in Rutland Weekend Television-show van Monty Python-lid Eric Idle op BBC2 in 1975.

Oh! I’d like to be a pirate

A pirate’s life for me

All my friends are pirates

And sail the B. B. sea

In het online museum van retro technologie. In dit museum vind loop je innovatieve technologische snufjes van weleer. Zo is er de Silent Dustman. Dit was een stofzuiger uit 1912, die liep op water en nauwelijks geluid maakte. ideaal voor in hotels. En ook de Flamephone uit 1922 was zo’n technologisch slim ding. Het was apparaat om geluid af te spelen. Het maakte gebruik van gasbranders. Het werd geen commercieel succes en er werd maar exemplaar geproduceerd, maar het was wel revolutionair!

Deze video is een clip uit de film Dil Se uit 1998. De scène werd opgenomen bovenop een stoomlocomotief, met passagiers er nog in. De filmproducenten konden geen vergunning konden krijgen om de trein lang genoeg buiten dienst te stellen om de scene te filmen en moesten daarom de clip stiekem opnemen. De cameraploeg verstopte zich onder de stromatten en de hoofdrolspeler danste bovenop de trein, zonder enige vorm van zekering.

https://www.youtube.com/watch?v=xRyM33359bY

De IJslandse kunstenaar Ýrúrarí breit maskers. Beetje eng en bizar ze heeft een voorliefde voor de tong want die is altijd aanwezig in haar creaties. Ýrúrarí verkoopt haar werk in haar online winkel. Volg ook haar dat je haar volgt op Instagram account.

Zonnebloem timelapse: van zaadje tot bloem in 57 dagen

Lee Marvin en Angie Dickinson voeren Steve Reichs minimal werk Clappping Music uit. Mooi gedaan!

Oscar Korbla Mawuli Awuku, ook bekend als Yonga Arts, is een Ghanese kunstenaar. Hij is onder meer bodypaint artiest. Onderstaand werk is getiteld Valiant Souls. Meer vind je op Instagram

De subcontrabas fluit is de grootste fluit ter wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *