Opmerkelijke Zaken, week 2 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 2 – 2021 gaat het over bittere smaken, bijzondere kasten, een dansende baby, de stemmen van The Beatles en de cornu van Pompeï. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 2 – 2021

Dat vrouwen veel beter zijn in het proeven van bittere smaken is een bekend gegeven. Nu is in twee onderzoeken van de Universiteit van Kopenhagen ook aangetoond dat Chinezen veel beter bittere smaken in bijvoorbeeld broccoli, spruitjes en pure chocolade, kunnen proeven dan Denen.

If the Internet was a country, it would be the 7th largest polluter. Lees er meer over op het Sustainable Web Manifesto.

De stemmen van de vier bandleden van The Beatles zijn verstopt in je mond. Simon Pegg heeft de stemmen gevonden.

De Soft Cabinets van de Nederlandse ontwerper Dewi van de Klomp lijken als een amorfe plumpudding in elkaar te zakken. De kasten zijn gemaakt van schuimrubber waarin je ook wel spullen verpakt. Van de Klomp wil meer aandacht voor dit materiaal. Via Designboom en Dezeen.

Soft Cabinet
Soft Cabinet

Nog een bijzondere kast is The Flow. Deze boekenkast lijkt uit balans, maar is juist erg stabiel. De kast is ontworpen door Fiammetta Marasco Via Bookshelf.

boekenkast

Een cornu of cornum was een oud Romeins koperen blaasinstrument van ongeveer drie meter lang in de vorm van een letter ‘G ‘. Er is een aantal exemplaren gevonden bij archeologische opgravingen, twee daarvan in de ruïnes van Pompeï. Daarom wordt het instrument ook wel de cornu van Pompeï. De cornu werd door het Romeinse leger gebruikt voor het doorgeven van orders aan troepen in de strijd. Bron Wikipedia

Pottery Dancers uit Ouagadougou in Burkina Faso

Los Angeles zag er in 1960 heel anders uit.Veel rustiger, midner mensen, en minder verkeer Er woonden toen slechts 2,5 miljoen mensen inwoners, tegenwoordig zijn dat er zo’n 4 miljoen.

11 insecten die in slow motion vliegen.

Dansende baby… een goed medicijn om je ellende te vergeten.

Advies: als je beton hebt gestort… hou dan je hond binnen