Opmerkelijke Zaken, week 19 – 2023

In Opmerkelijke Zaken, week 19 – 2023 gaat het over maanstenen, heavy metal ballet, een broodje ijs en vogelgeluiden. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Met Usestyle kun je met behulp van Ai een website ontwerpen. je hoeft alleen maar een paar vragen van Levi te beantwoorden en de website kan online. En er zijn nog veel meer AI tools.

In totaal zijn we 12 mensen op de maan geweest. Deze 12 astronauten verzamelden, catalogiseerden en brachten 382 kilo aan maansteen en aarde mee terug naar de Aarde. Elk monster is zorgvuldig gedocumenteerd in NASA’s Lunar Sample Catalog. In 2013 kwam Erkia Blumenfeld met het idee om dit materiaal online en in 3D te laten zien aan het publiek en ze maakt Astromaterials 3D. Jon Keegan van Beautiful Public Data heeft een overzicht gemaakt van al die maanstenen.

Een matrix printer hoef je niet op elektriciteit aan te sluiten om hem te laten werken. je kunt hem ook al fietsend laten printen.

Een Gelato Burger, oftewel een broodje ijs, waarbij het broodje inclusief het bolletje ijs wordt geroosterd. Lekker!

Architectenbureau 100 Architects uit Shanghai ontwerpt voor de openbare ruimte. Zo hebben een speeltuin ontworpen in Ningbo, China. het design is gebaseerd op een lavastroom uit een vulkaan. Via Kekness en Arch Daily.

speeltuin

speeltuin

Heavy metal en ballet. Niet echt een gebruikelijke combinatie. Toch zit het er aan te komen. Want Carlos Acosta, artistiek directeur van het Birmingham Royal Ballet, werkt aan de voorstelling Black Sabbeth – The Ballet. Hieronder zie je de repetities.

Tijdens de coronapandemie begon Alexander Liebermann uit Berlijn met het transcriberen van getjilp en gezang van vogels. Hij vertaalde deze vogelgeluiden naar muziekinstrumenten. Het resultaat? Mooie composities die andere artiesten moet inspireren om te muziek te maken.

In de V.S. vind je veel brownstone huizen. Dit zijn sjieke herenhuizen die je aantreft in New York, Boston, maar ook in Londen. Deze brownstone huizen hebben een matte zachtbruine en roodachtige bruine tint die afkomstig is van de kleur van het zandsteen (de brownstone). Ruxandra Duru heeft alle kleuren van die brownstone huizen gedocumenteerd. Het resultaat zie je hieronder.