Opmerkelijke Zaken, week 19 – 2021

In Opmerkelijke Zaken, week 19 – 2021 gaat het over het dansende stoplicht, een bionische arm van schroot, iedereen heeft recht op reparatie en wat zeggen je voeten over jouw persoonlijkheid? Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Toiletpaper Magazine is een tijdschrift dat is opgericht in 2010. het verschijnt twee keer per jaar en wordt gemaakt is door de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan en fotograaf Pierpaolo Ferrari. Het bevat geen geen artikelen of advertenties, maar bestaat uit foto’s en video’s. Het is kunst!

Omgekeerde cactus aan het plafond.

Ifixit is een website waarin staat beschreven hoe je iets moet repareren. Dat is best bijzonder want producenten doen alle mogelijk moeite om repareren onmogelijk te maken. Ifiixit vind dat iedereen recht op reparatie heeft. Reparatie bespaart geld en is goed voor het milieu. Stop met de weggooi-economie en ga aan het repareren!

Ifixit

Lindsey Fitzharris is een auteur, medisch historicus en televisiepresentator. Ze is de maker van de populaire blog, The Chirurgeon’s Apprentice en schrijver en presentator van de tv-serie The Curious Life and Death of … op het Smithsonian Channel. Ook heeft ze een Instagram account met allerlei medische bijzonderheden, waaronder deze verzameling glazen ogen

Van 18 tot en met 22 mei vindt het het Eurovisie Songfestival plaats in Rotterdam. Daarom is er in de stad een dansend stoplicht in gebruik genomen met muziek van Abba. Je vindt het verkeerslicht op de kruising Gooilandsingel/Zuiderparkweg.

Wayan Sumardana is een lasser uit Indonesië. Hij raakte verlamd aan een arm en kon niet meer werken. Hij besloot een bionische arm te bouwen. Hij maakte er eentje van oud ijzer en afvalmateriaal. Op de video zie je het resultaat.

Wat zeggen je voeten over jouw persoonlijkheid?

Het Falkirk-wiel is een draaiende scheepslift in Schotland. Hij wordt gebruikt om schepen te verplaatsen tussen het Forth and Clyde Canal en het Union Canal, waarbij een hoogte van 35 meter overbrugd wordt. Het is de enige roterende scheepslift ter wereld en wordt beschouwd als een uniek kunstwerk. Bekijk de scheepslift in onderstaande video in actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *