Opmerkelijke Zaken, week 19 – 2020

In Opmerkelijke Zaken, week 19 – 2020 gaat het over een geborduurd gezicht, een muur van katten, een vleermuiskolonie om te downloaden en pizza aan een touwtje. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Teken een poppetje en laat het dansen op de muziek.

Saturno Rosa maakt geborduurde maskers op tule. Ze borduurt delen van gezichten en spant die in een borduurraam. Van een afstand ziet dat er heel bijzonder uit en als je het borduurwerk voor je gezicht houdt, lijkt het net of je een heel nieuwe look krijgt. Zo kun je jezelf een paarse neus aanmeten, of heb je ineens heel lange wimpers. Via Brown Paper Bag

geborduurde maskers
geborduurde maskers

Hond speelt blokfluit in samenwerking met baasje. Via Bonte hond.

good girl plays the flute

in deze video uit 1969, vlak voordat Sesamstraat in première ging, laat Jim Henson zien hoe je eenvoudige poppen maakt van spullen die je thuis hebt liggen: karton, plastic bekers, stof, houten lepels, aardappelen, enz. Samen met hem Henson, zie je ook de ontwerper van de Muppets, Don Sahlin, in beeld. Sahlin was ‘de uitvinder’ van de Muppet-look. Henson bedacht de muppets, maar Shalin maakte de poppen, waarond Kermit de kikker.

De Nederlandse kunstenaar Street Art Frankey wil met kleine en vaak onopvallende kunstwerken het straatbeeld positief beïnvloeden. Zo ook met deze baksteen in de Amsterdamse Jordaan,

Afbeelding via Twitter

Een muur van katten.

Verveel je je een beetje tijdens deze coronatijden? Maak dan je eigen vleermuiskolonie. Je kunt de vleermuizen downloaden via het museum of ridiculously interesting things.

vleermuiskolonie

Naar binnen en naar buiten… het houdt nooit op.

Wil er iemand een stuk pizza?

Het effect van de coronacrisis op het dagelijkse leven is goed zichtbaar. Minder verkeer, nauwelijks openbaar vervoer en heel veel mondkapjes. Het kunstenaarscollectief Plastique fantastique voegt daar nog iets aan toe. Het gaat om de isphere: dit is een transparant bolvormig masker dat het hele gezicht beschermt.