zonnepost

Opmerkelijke Zaken, week 19– 2019

In Opmerkelijke Zaken, week 19– 2019 gaat het over slaap, een theepot verkleed als slak, een hond in de regen en een Etch A Sketch. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 19– 2019

Reclame voor een brillenmerk.

Afbeelding via Deep Fried Bits

De Zweedse horlogefabrikant Triwa ontwikkeld als 1 april grap een horloge met als wijzers, het kapsel van Donald Trump. De grap is inmiddels geen geen grap meer, want het horloge is daadwerkelijk door Triwa op de markt gebracht en is te koop in een kleine oplage van 1000 stuks.

Donald Trump kapsel horloge

Deze vrouw zat in het publiek van een basketbal wedstrijd. Ze viel op door haar kapsel. Had ze geen geld voor de kapper, of vond ze het zelf echt mooi? Amusant is het zeker!

Houd je theepot lekker warm door hem te verkleden als slak. Anke Klempner breit dergelijke warmhouders en je kunt ze kopen in haar shop.

Weg met dat plastic bekertje!

Etch A Snap is de eerste Etch A Sketch camera. Dit speelgoed wordt aangedreven door een Raspberry Pi Zero die een doodnormale foto maakt, maar hem naar een Etch A Sketch screen stuurt. Het resultaat zie je op onderstaande video.

Schapen kunnen gezichten van mensen herkennen.

Sleep is een film uit 1964 van Andy Warhol waarbij je 5 uur en 20 minuten kunt kijken naar dichter John Giorno die rustig aan het slapen. Je kunt hieronder kijken naar de hele film, maar er is gelukkig ook een verkorte versie van anderhalve minuut. Hieronder staan beide video’s.

Saatgutkonfettis is Duits voor zadenconfetti. Confetti is slecht voor het milieu, dieren eten het op en het geeft een enorme troep. Een milieuvriendelijke alternatief is de Saatgutkonfettis dat bestaat uit platenzaden van wilde grassen, kruiden en bloemen. Op onderstaande video wordt het uitgelegd. Niet schrikken… het is in het Duits.

De evolutie van een Nissan.

Afbeelding via Peter from Texas

Ieder jaar wordt op 14 januari in Gujarat in India het internationale vliegerfestival georganiseerd. Bekijk een aantal van die vliegers op de video hieronder.

Wil je logeren in het weidse landschap van de polder? Dat kan in de Zonnepost. Dit is een kleurrijke hut met grote ramen en een dakterras.

Deze hond heeft geen last van de regen.

Deze man heeft twee gouden handjes en maakt van een oude pan een foodprocessor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *