doodskist

Opmerkelijke Zaken, week 19- 2018

In Opmerkelijke Zaken, week 19 – 2018 gaat het over borrelen in stilte, instrument om de kleur blauw te meten, de paus op een skateboard en de bijzondere redding van een kat. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken, lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken, week 19 – 2018

Deze week hebben de volgende opmerkelijke zaken voor je verzameld.

Trek in een borrel, maar niet in gebabbel. Bezoek dan een stiltecafé. „Hier kan je nadenken over wat je leven nu eigenlijk zin geeft.”

Wil je even lekker lachen? Luister dan naar Radio HaHa.

Een cyanometer is een instrument om de het blauw van de lucht te meten. Het is cirkel die bestaat uit kaarten. Ieder kaart heeft weer een andere kleur blauw die je tegen de lucht aan kan houden om zo de ‘blauwheid’ van de hemel te kunnen meten.. Deze cyanometer dateert uit 1789 en is uitgevonden door Horace Benedict de Sausure.

cyanometer

Telefoonhoed: een futuristisch design uit de jaren ’50. Er is er zelfs eentje met gezichtsbedekking!

telefoonhoed
Afbeelding via Weird Vintage

Muzikale skiërs. En zo klinkt het als je dit op piano speelt

muzikale skiërs
Afbeelding via TYWKIWDBI

Super basketbal speler.

basketbal
Afbeelding via: Benbentobox

Deze snickers schoen en meer creatieven ideeën voor schoenen zijn ontsproten uit het brein van de Deense fotograaf Nikolaj Beyer.

creatieve schoen
Afbeelding via: Toxels

Paa Joe is een doodskistkunstenaar uit Ghana. Hij heeft een replica gemaakt van de Nike Air Max 95. . Deze doodskist, die de Ghanaian Nike Coffin is genoemd, is een prachtige laatste rustplek.

doodskist
Afbeelding via Mixed Grill
doodskist
Afbeelding via Mixed Grill

Nooit geweten dat de paus zo’n goede skateboarder was. Hij kan het echt!

Is het dansen of piano spelen? Deze twee muzikanten doen het in ieder geval met hun voeten en gebruiken hiervoor een super grote piano. Il Grande Piano is een gigantisch toetsenbord dat op de grond is geïnstalleerd en met voeten wordt bespeeld. Bekijk het op onderstaande video.

Bijzondere reddingsactie van een kat die in het topje van een populier is geklommen. En dat zijn heel erg hoge bomen. De brandweer is erg hulpvaardig. Gelukkig maar, want anders..!

Animatie van Gu Hyeok waarin de kunst van Piet Mondriaan op muziek is gezet.