Opmerkelijke Zaken, week 18 – 2024

In Opmerkelijke Zaken, week 18 – 2024 gaat het over Zwitserse posters, een maffe track uit België, een astronautenpak en het archief van het klimaat. Dit en nog veel meer opmerkelijke zaken lees je in onderstaand artikel.

Opmerkelijke Zaken

Meow.camera is een verzameling van livestreams waarop je katten ziet eten. De webcams zijn namelijk bevestigd aan automatische feeders, die worden geactiveerd als je ernaar wilt kijken.

De Baumea vaginalis en de Amanita phalloides. Het zijn slechts 2 soorten die genoemd zijn naar menselijke geslachtsorganen. Op deze Wikipedia pagina vind je meer soorten, geslachten en andere taxa genoemd naar menselijke geslachtsorganen.

Handig! Op I Love PDF vind je allerlei hulpmiddelen en tools om PDF’s te gebruiken. En dat helemaal gratis. Met deze tools kun je PDF’s samenvoegen, splitsen, comprimeren, converteren, roteren, ontgrendelen en van een watermerk voorzien.

Ontdek de geschiedenis van het klimaat op de website climate archive. Dit is is een interactieve kaart waarmee je geanimeerde simulaties van het klimaat op aarde van de afgelopen 500 miljoen jaar kunt bekijken. Je kunt een tijdperk selecteren en neerslag-, wind- en temperatuuromstandigheden die periode bekijken. En je kunt er zelfs ook mee de toekomst van het klimaat bekijken.

24 Femmes Per Second is een website met foto’s van actrices uit de jaren ’50 en ’60. De site heet 24 Femmes Per Second om dat Jean-Luc Godard ooit de historische woorden zei “La photographie, c’est la vérité et le cinéma, c’est vingt-quatre fois la vérité par seconde…”

Hou je van design, Zwitserland en posters? Check dan het Instagram account Swiss Posters.

Zwitserse posters

Stories is een maf nummer met wat gefluister en gegiechel van de Belgische band The Chakachas het is heerlijke exotische latin-soul-funk. Het verscheen in 1972 op hun titelloze album. Luister hieronder naar Stories.

De website The Vault Of The Atomic Space Age staat vol met kunst, architectuur, mode, design en technologie enz. uit het atoomtijdperk. Check dit astronautenpak eens!

astronautenpak

Post Colonial Rainbow Punks zijn futuristische versleten robots die er oud uitzien. Het zijn kunstwerken gemaakt door Kumkum Fernando. Via Moss and Fog

robot